detaily-o-crossfire-x
Novinka Detaily o CrossFire X

Detaily o CrossFire X

Z. Obermaier

Z. Obermaier

14. 2. 2008 00:00 9

Včera se objevilo několik zásadních informací o CrossFire X zapojení grafik. Většinu jsme již věděli, jedna je ale krutou novinkou.

Reklama

To že podpora pro více grafik než dvě v CrossFire - což je CrossFire X bude až v ovladačích 8.3 asi věděl každý, kdo se o toto zajímá. Také o možnosti osadit různé karty do společného  a funkčního zapojení si cvrlikají vrabci na střeše. Novinka, kterou jsem ale hned vyzkoušel je nefunkčnost tohoto zapojení na Windows XP! To je opravdu pro mnohé nemilé zjištění.

Detaily o CrossFire X
i Zdroj: PCTuning.cz

Na zapojení co je na obrázku spolu s Windows XP zapomeňte. Na webu HIS se totiž dají stáhnout ovladače, které podporují Quad-CrossFire se dvěma Radeony 3870X2 - v podstatě tedy CrossFire X se čtyřmi kartami. Jelikož mám k dispozici čtyři Radeony HD3850, dal jsem je do desky a nainstaloval ovladače, bohužel systém pod XP skutečně nefunguje, jsou vidět pouze 3 karty a CrossFire se nedá aktivovat. Zkusím to ještě pod Vista, kde to prý funguje ... na finální verdikt si ale počkejme do příštího měsíce na Catalyst 8.3!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama