evga-vydava-8800gts-ssc-edition
Novinka EVGA vydává 8800GTS SSC Edition

EVGA vydává 8800GTS SSC Edition

Redakce PCT

Redakce PCT

5. 2. 2008 01:00 2

Všichni to známe. Po přívalu referenčních karet se někteří výrobci rozhodnou své karty nějak odlišit. Pojďme se nyní podívat, co pro nás připravila společnost EVGA.

Reklama

Grafická karta EVGA 8800GTS SSC Edition se zakládá na čipu G92 od nVidie a liší se hned třemi základními věcmi od referenční karty.

První věcí je navýšení taktů. Jak jste si určitě všimli, karta má přídomek SSC, což znamená Super Super Clocked. Když se koukneme na oficiální specifikace, tak musíme s tímto označením souhlasit. Rychlost jádra je stanovena na 740MHz (defaultní takt je 650MHz) a shaderu na 1835MHz, oproti referenčním 1625MHz. Tento vysoký takt shaderů je vykoupen menším taktem paměti, který je navýšen "pouze" o 20MHz, čili na 990MHz.

Další, neméně důležitou věcí je příslušenství. Jelikož 8800GTS SSC Edition je vlajkovou lodí mezi kartami s novými jádry, nenechali manažeři EVGA nic náhodě a vsadili na graficky propracovanou hru Crysis, ve které se může zvýšení taktů značně projevit na výkonu.

Třetí věcí je služba Step Up, kterou je tato karta součástí. Do 90 dní od zakoupení karty můžete upgradovat na vyšší model (8800GTX, Ultra), samozřejmě pouze firmy EVGA. Rozdíl cen budete muset samozřejmě uhradit.

A jaký vliv mají zvýšené takty na výkon? Tuto kartu testovali na serveru fudzilla a výsledky dopadly pro EVGA 8800GTS SSC Edition dobře. Karta bez zapnutého AA a AF je stejně rychlá nebo rychlejší než její starší kolegyně 8800 Ultra. Test také prokázal, že EVGA 8800GTS SSC Edition je rychlejší než jakákoli referenční karta založená na G92, a to o 5%-9%. Cena této karty je stanovena na €320 (asi 8400Kč).

Majitelé této karty určitě neprohloupí. Na druhou stranu takty si může každý zkušenější uživatel nastavit sám a za rozdíl ceny (cca €60, 1560Kč) oproti základnímu modelu si může zakoupit hru Crysis a ještě mu zbyde.

Podle Fudzilla

Adept konkurzu David Papoušek

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama