poradna-billa-brany-dil-17
Software Článek Poradna Billa Brány - díl 17.

Poradna Billa Brány - díl 17.

Štefek Petr

Štefek Petr

11. 3. 2005 00:00 28

Jistě jste za dobu, kdy máte co dočinění s počítačem, setkali s "dítkem" Microsoftu jménem Windows. Nutno však podotknout, že pěkně rozmazleným dítkem, které si občas dělá, co se mu zlíbí. V tomto pravidelném poradníku bychom chtěli ukázat, jak jim alespoň trochu přistřihnout křidélka a mít nad nimi o něco větší kontrolu.

Reklama

1. Jak vyprázdnit složku Temporary Internet Files

Jestliže potřebujete z nějakého důvodu vyprázdnit složku Temporary Internet Files při každém zavření prohlížeče Internet Explorer (např. kvůli bezpečnosti), tak vyhledejte přes Ovládací panely >> Možnosti Internetu >> Upřesnit položku Vyprázdnit složku Temporary Internet Files při ukončení prohlížeče a zaškrtněte ji. Aktivování vyprazdňování způsobí menší zpomalení při načítaní webových stránek.

Poradna Billa Brány - díl 17.
i Zdroj: PCTuning.cz

2. Jak přidat program do rychlé nabídky Start

Pokud používáte vylepšenou nabídku Start panelu ve Windows XP, která nabízí snadný přístup k často používaným programům, tak si do tohoto panelu můžete přidat i aplikaci dle svého výběru, a to zcela jednoduchým způsobem. Najděte si požadovaný program a přes kontextovou nabídku (pravé tlačítko) vyberte Připojit k nabídce Start.

Poradna Billa Brány - díl 17.
i Zdroj: PCTuning.cz

3. Jak odstranit z nabídky některé pomocné funkce

Tento tip vám poradí, jak odstranit nápovědu a odbornou pomoc z nabídky Start, protože se jedná o funkce využívané jen velmi sporadicky. Najděte klíč registru HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\Current Version\Policies\Explorer a vytvořte položku DWORD s názvem NoMSHelp. Údaj hodnoty samozřejmě nastavte na 1.

Poradna Billa Brány - díl 17.
i Zdroj: PCTuning.cz

4. Jak změnit složku pro zálohu SFC (System File Checker)

Kontrola systému souborů má svou zálohu, která je umístěna ve složce Windows\System32\dllcache, ale je možné toto umístění změnit. Najděte klíč registru HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon a zde vytvořte rozšiřitelnou řetězcovou hodnotu s názvem SFCdllCacheDir. Do údaje hodnoty zadejte umístění, které se vám zdá výhodnější.

Poradna Billa Brány - díl 17.
i Zdroj: PCTuning.cz

 

5. Jak na přihlášení do Windows pod jiným profilem

Pokud máte nastaveno automatické přihlášení do Windows, ale potřebujete se někdy přihlásit pod jiným profilem (např. Administrátor), než je nastaven pro automatické přihlášení, tak postupujte podle tohoto tipu. Při načítání systému podržte klávesu Shift a objeví se vám přihlašovací dialog, kde si můžete vybrat jak se přihlásíte.

6. Jak zabezpečit přihlašování do Windows pomocí klávesové zkratky

Pokud se vám zdá, že po vás jdou (nevíte kdo, ale víte, že po vás skutečně jdou:-)) a snaží se zjistit vaše přihlašovací heslo nějakým zákeřným programem, tak je tento tip právě pro vás. Zabezpečíte tak přihlašování pomocí trojhmatu Ctrl+Alt+Delete, který zajistí, že programy snažící se napodobit přihlašování samotného uživatele budou mít mnohem menší šanci.

Poradna Billa Brány - díl 17.
i Zdroj: PCTuning.cz

7. Jak na nastavení pořadí obrazovek při dual-view

Pokud používáte dvou monitorů a nevíte jak nastavit pořadí obrazovek tak, abyste nemuseli přejíždět kurzorem na opačnou stranu, než je postavena druhá obrazovka, tak vám tento tip vytrhne trn z paty (nestačil jsem se divit kolik uživatelů má tento problém). Pomoc je zcela jednoduchá. V okně nastavení rozlišení  prostě "popadnete" obrazovku pomocí myši a přehodíte ji do požadované polohy.

Poradna Billa Brány - díl 17.
i Zdroj: PCTuning.cz

 

8. Jak na urychlení práce s Windows XP na pomalém počítači

Pokud máte starší počítač s malou operační pamětí a zdá se vám, že Windows XP jsou poněkud líná, tak zkuste tento návod na jejich urychlení. Přes klávesovou  zkratku Win+Pause vyvolejte okno Vlastnosti systému a v něm záložku Upřesnit. Zde se zaměřte na položku Výkon, kde zaškrtněte u Vizuálních efektů možnost Optimalizovat pro výkon.

Poradna Billa Brány - díl 17.
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama