MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování

Václav Vlček

Václav Vlček

6. 3. 2011 03:00 40

Seznam kapitol

1. Pravidla pro účast 2. Pravidla kvalifikace MOA 2011 pro ČR a SK

Aktualizováno – termín soutěže pro běžné uživatele prodloužen – Už je to nějaký měsíc, kdy jsme tu měli pořádnou soutěž spojenou s přetaktováním. První vlaštovkou je letos regionální kolo soutěže MSI MOA 2011. Vítěz postupuje dále do evropského šampionátu. Zkrátka ale nepřijdou ani bežní uživatelé, máme pro ně připravenou soutěž o zajímavé ceny!

Reklama

Soutěž v přetaktování společnosti MSI už má nějaký ten rok za sebou, reportáž z finále v Pekingu před dvěma lety si můžete přečíst v článku MSI MOA 2009 - Světové finále taktování v Pekingu. Loni se lokální kolo vůbec nekonalo, zato letos opět máme šanci dokázat, že naši taktovači se ve světě neztratí. Ostatně i na loňském finále bylo vidět, že Evropané umí. První tři místa obsadili účastníci ze starého kontinentu a nedali konkurenci šanci.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Letošní kolo jsme se po minulých zkušenostech rozhodli opět rozdělit na dvě části tak, aby se vedle profesionálních taktovačů a tunerů mohli zapojit i běžní čtenáři. Stačí se jenom nebát, trochu poladit vlastní procesor a pokud ho zvládnete přetaktovat o více než 20 %, máte zajištěnu účast ve slosování o zajímavé ceny. Profesionální kvalifikace je samozřejmě podstatně náročnější, nebudeme šetřit dusíkem. Mrazit budeme novou generaci procesorů Intel z rodiny Sandy Bridge a jakoukoliv jednočipovou grafickou kartu.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Oprašte své ventilátory, naneste čerstvé teplovodivé pasty a vylaďte své sestavy k maximálním výsledkům. Naplňte dewarovy nádoby, nasadťe rukavice a vytaste termosky. Můžeme se směle pustit do soutěže bez zbytečného otálení.

Podívejme se detailněji na základní pravidla celé soutěže hezky v jednotlivých bodech, aby nedošlo ke zbytečným nesrovnalostem.

Pravidla pro běžné účastníky

Jak již bylo napsáno, zúčastnit se může v podstatě každý a stejnou šanci má majitel levného procesoru i nejdražšího kusu křemíku. Tentokrát totiž nejde o extrémní rekordy v přetaktování, chceme jenom základní znalosti a odvahu experimentovat. Jediné o co žádáme, je přetaktování jakéhokoliv procesoru o 20 %. Nezáleží na značce, nezáleží na generaci ani stáří CPU. Podstatné je, o kolik procent ho přetaktujete a stanovená hranice 20 % by měla být dosažitelná s velkou většinou běžných modelů.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro autorizaci výsledků je potřeba provést validaci taktu v programu CPU-Z. Ten si můžete zadarmo stáhnout tady a po spuštění uvidíte hned na výchozí obrazovce tlačítko Validate. Pro korektní účast je potřeba v políčku jméno (Name) uvést jako část textu viditelně PCT MOA2011 a publikovat výsledek online. Nám potom zašlete odkaz na validaci na soutěžní email.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

Všechny výsledky odešlete nejpozději do neděle

27. března 2011 23:59:59. (Termín byl pro tuto kategorii prodloužen).

Neodpustíme si malý tip pro začínající taktovače. Moderní procesory mají nejrůznější úsporné režimy, které snižují v klidu frekvence pro úsporu enegrie. Proto je potřeba buď v BIOSu vypnout úsporné funkce (SpeedStep a podobné), nebo nějakou úlohou zatížit procesor. Stačí třeba spustit klasický benchmark SuperPI nebo LinX.

Souhrný přehled

  • přetaktovat jakýkoliv procesor o 20 % nad standardní frekvenci
  • provést validaci přes CPU-Z se jménem obsahujícím PCT MOA2011
  • poslat link s validací na soutěžní email

Pravidla jsme se snažili udělat maximálně jednoduchá a snadno splnitelná. Nechceme žádné screenshoty ani fotky obrazovky. Automaticky počítáme s tím, že účastníci se nebudou snažit podvádět a pošlou vlastní výsledky. Výherci budou požádáni o opakované zaslání výsledů pro ověření platnosti.

Ceny v soutěži

Po skončení soutěže slosujeme všechny došlé odpovědi s platnými výsledky a vybereme dva vítěze. Ti si odnesou grafické karty MSI. První cenou bude grafická karta MSI N560GTX-TI Twin Frozr II/OC s vylepšeným chlazením a přetaktovaná rovnou od výrobce. Její recenzi si můžete přečíst v článku Test tří upravených GeForce GTX 560: Kterou vybrat?

Druhá cena zatím zůstane zahalena tajemstvím, protože na čip se zatím ještě vztahuje NDA. Prozradíme jen, že je to opět čip společnosti Nvidia a provedení od MSI bude opět vylepšené, tentokrát ze série Cyclone II.

MSI MOA 2011 – lokální kolo soutěže v přetaktování
i Zdroj: PCTuning.cz

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama