Asus WGT 2009 na Slovensku — byli jsme s LN2 u toho
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Asus WGT 2009 na Slovensku — byli jsme s LN2 u toho

Asus WGT 2009 na Slovensku — byli jsme s LN2 u toho

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

31. 10. 2009 03:00 28

Seznam kapitol

1. Menší nákupní seznam 2. Core i7 965 a Rampage II Extreme — nic moc 3. Intel Core i7 870 — to už je lepší 4. Slečno, dokážete roztříštit růži? 5. Fotogalerie

Minulý víkend pořádala společnost Asus v jednom slovenském obchodním domě blízko Trenčína mistrovství Slovenska v počítačových her. Toho jsme se účastnili i my. Ne však jako zarytí hráči, ale spíše jako překvapení. Vzali jsme si totiž s sebou komíny a hlavně spoustu kapalného dusíku.

Reklama

Samotný Asus celé slovenské WGT, které se konalo na Slovensku v obchodním středisku Laugaricio nedaleko Trenčína, zaměřil samozřejmě primárně na hraní počítačových her a nás si pozval spíše jako takové zpestření. To nám však příliš nevadilo, v první řadě jsme se totiž chtěli sejít a pokusit se také o nějaké ty rekordy. Nejprve vám proto prozradím, v jakém osazení a jaký hardware jsme si donesli.

Nejprve představím své kolegy, kterými se stali Godzilla (v popředí), Blue Storm (u klávesnice) a v pozadí Kubis. Všichni patří do úzké skupinky lidí, kteří se extrémnímu taktování věnují velmi podrobně a dlouhodobě a mají za sebou také bezpočet velkých úspěchů.

Za PCTuning jsem se účastnil pouze já, dlouholetý redaktor. OBR, Vašek Vlček a spousta jiných tentokrát bohužel nepřijeli, protože byli na jiných akcích v zahraničí.

Daleko více než čtyři šílenci vás však nejspíš zajímá hardware, který jsme si s sebou dovezli. S tím jsme si nebrali žádné servítky a naším hlavním cílem bylo okusit tu pravou sílu dvou ATI Radeonů HD 5870 a pokusit se překonat světový rekord. No a pro ostatní případy jsem ze své testovací sbírky karet vzal ještě pár dalších kousků jako GeForce GTX 295 či ATI Radeon HD 4890.

Také s platformami jsme se příliš nemazlili a chtěli jsme během dvou dní vyzkoušet všechny možné kombinace. Vzali jsme proto desku Asus Rampage II Extreme a k ní procesor Intel Core i7 965 (novější 975 v revizi D0 se mi bohužel sehnat nepodařilo) jako základ pro dvojici ATI Radeonů HD 5870, dále jsme se rozhodli okusit sílu Core i7 870 v desce Asus Maximus III Formula a nakonec ještě Phenom II 965 BE v desce Crosshair III Formula. S AMD jsme si však nakonec bohužel nepohráli ani minutu. Ne, že by na to nezbyl čas, procesor byl však mrtvý, pro jistotu jsme jej zkoušeli ve dvou deskách.

No a nakonec ještě to, bez čeho by celá akce vůbec nemohla proběhnout. Tím samozřejmě myslím dvě dewarovy nádoby o celkovém objemu 64 litrů, obě plně naplněné kapalným dusíkem.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama