kapalny-dusik-v-akci-podruhe
Návody Článek Kapalný dusík v akci podruhé

Kapalný dusík v akci podruhé

Z. Obermaier

Z. Obermaier

20. 11. 2008 01:00 29

Seznam kapitol

1. Gigabyte LN2 Party 2008 2. Příprava před testy 3. Testy Core 2 - kolo první 4. Testy Core i7 - kolo druhé 5. Závěr 6. Fotogalerie

Díky společnosti Gigabyte jsme si opět mohli "zařádit" s kapalným dusíkem. Tentokráte jsme byli velmi úspěšní, a pokořili jsme řádu stávajících českých rekordů. V několika disciplínách jsme se dokonce umístili na předních příčkách v celosvětovém měřítku. V 3DMark Vantage jsme obsadili třetí místo na světě. Jak akce probíhala, se nyní máte možnost podívat.

Reklama
Kapalný dusík v akci podruhé
i Zdroj: PCTuning.cz

Před prodlouženým víkendem jsme přemýšleli, jak ho zajímavě strávit a napadla nás vskutku netradiční náplň očekávaných třech dní volna. Se vzpomínkou na extrémní přetaktování s kapalným dusíkem na Invexu, kde se nám kvůli problémům s hardwarem mnoho nedařilo. Rozhodli jsme se napravit si reputaci a zároveň si osahat nové procesory Core i7 až úplně na dřeň. Organizace nebyla nijak složitá, pokud máte solidního sponzora. Tím nám byla společnost Gigabyte, která dodala veškerý hardware a také finančně zajistila zázemí, ubytování a další požitky spojené se příjemnou zábavou ..

Kde, kdo, a s čím ...

Celou akci jsme uspořádali v útulných sklepních prostorách rodinného domu, tudíž kompletně v soukromí. To nejhlavnější - klid na práci, byl tedy zajištěn. Na Invexu nebyl čas ani prostor pro nějaké delší experimenty, lidé chtěli stále vidět na monitorech nějakou "akci". Nyní budeme mít na ladění klid a času, kolik jen budeme potřebovat.

Kapalný dusík v akci podruhé
i Zdroj: PCTuning.cz

Kapalný dusík v akci podruhé
i Zdroj: PCTuning.cz

První dva obrázky ukazují naše "víkendové hračky". Pro zvětšení klikněte na obrázky. V horní řadě vidíte grafickou kartu GeForce 9500 GT, do základní testovací sestavy pro maximální frekvenci procesoru. Následují dvě základní desky EP45-UD3R a EP45-UD3P. Poslední karta napravo je GeForce GTX 280. V dolní řadě je na prvním místě zleva, grafika Radeon HD4870 X2, následován základní deskou pro Core i7 - EX58-UD5. Vedle je ve zlaté krabici základní deska X48T-DQ6 a opět model pro "Nehalem" EX58-EXTREME. Dolní řadu uzavírá GeForce GTX 280. Úplně v předu je vidět druhý Radeon HD4870 X2, zdroj Odin 1200W a třetí GeForce GTX 280, na krabici leží třetí deska pro Core i7, další kus EX58-UD5.

Kromě základního hardware, jsme měli několik procesorů. Intel nám poskytl 2x Core 2 Quad QX9770 a 1x Core 2 Duo E8500 pro platformu Core 2. Na poslední chvíli také svolili se zapůjčením i novinek Core i7, takže jsme měli 2x Core i7 965 Extreme a 1x Core i7 920. Už jen detailem je několik DDR3-1800MHz kitů pamětí od společnosti Kingston. Nejvýkonnější zdroj byl Gigabyte Odin 1200W, klávesnice, myši a monitory jsme použili z vlastních zdrojů. Na všech počítačích jsme měli nainstalován systém Windows Vista Ultimate 32-bit.

Kapalný dusík v akci podruhé
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě kapalného dusíku, jsme měli také i další "kapalný" životabudič. Soudek piva z Plzně, byl nedílnou součástí celého testovacího procesu. Ve spojení s výčepním zařízením nám přinesl mnoho radosti a potěšení.

Kapalný dusík v akci podruhé
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední obrázek této kapitoly, ukazuje celý náš tým před akcí. V rukách třímají svůj oblíbený hardware (zleva): Marek (SK), Václav (PCT), Zdeněk (PCT), Ľubo (SK), Michal (PCT), Július. V dolní řadě (zleva): David (Gigabyte) a Tomáš (PCT). V hlavní roli ještě dewar s kapalným dusíkem úplně vpravo dole.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama