soutez-overclocking-tentokrat-pro-tabor-amd
Návody Článek Soutěž OverclocKing - tentokrát pro tábor AMD

Soutěž OverclocKing - tentokrát pro tábor AMD

Redakce PCT

Redakce PCT

29. 1. 2008 01:00 122

Naše první soutěž v přetaktování byla velmi úspěšná, a zúčastnilo se jí mnoho čtenářů. Zásady soutěže byly nastavené tak, že ve skutečnosti zvýhodňovaly majitele procesorů Intel (všichni finalisté měli procesory Intel). Abychom dali šanci i konkurenčnímu táboru, bude dnešní soutěž určená pro majitelé procesorů AMD...

Reklama

Dnešním dnem pokračujeme v naší pravidelné soutěži v přetaktování, kterou jsme nazvali příznačně PCtuning OverclocKing (vítěz tedy ziskává titul ve stylu "král přetaktování PCtuningu").

Poznámka: každý díl soutěže je věnovaný jinému typu přetaktování, soutěžní kritéria se budou kolo od kola lišit. Tím dosáhneme toho, že šanci nebudou mít pouze největší profíci, ale mnohem širší skupina.

Příkladem může být dnešní, v pořadí druhý díl série, ve kterém dopřejeme šanci majitelům procesorů AMD. Ptáte se proč to omezení? Odpověď je jednoduchá, ani ten nejlepší procesor AMD určený do patice AM2+ není schopen dosáhnout na procentuální výsledky procesorů Intel Core 2. Tím jsme v podstatě v prvním kole majitele AMD Athlonů, Sempronů a Opteronů značně znevýhodnili, a ti ve finále neměli moc šancí na úspěch.

Soutěž OverclocKing - tentokrát pro tábor AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhé kolo

Vítězem tohoto kola soutěže OverclocKing se stane ten, komu se podaří nejvíce přetaktovat procesor AMD, přičemž nás i tentokrát nebude zajímat absolutní hodnota frekvence, ale míra přetaktování, tj. nová frekvence vyjádřená v procentech (tj. 123%, 131%..).

Podmínky soutěže:

  • Můžete použít libovolný procesor AMD (kompatibilní s instrukční sadou x86) na libovolné základní desce,
     
  • způsob přetaktování je libovolný (změnou externí frekvence, snížením násobiče...) procesory Black Edition smí být provozované pouze s defaultním nebo nižším násobičem (vyšší násobič není povolen, pouze nižší)!
     
  • žádná část sestavy nesmí být hardwarově upravená (změna el. obvodů, napájení, můstky, el. vodivý lak),
     
  • nesmí být upravený ani operační systém (preferujeme Windows XP a vyšší, v případě Linuxu bychom museli najít vhodný zátěžový test),
     
  • v tomto kole je chlazení procesoru omezené na chlazení vzduchem, (odpadá vodní chlazení, peltiery a pochopitelně i chlazení tekutým dusíkem),
     
  • výsledek musí být na požádání zopakovatelný (stabilitu systému je nutné prověřit alespoň 10 minutovým během zátěžového programu Orthos nebo Stress CPU, nemůže se jednat o ojedinělý výsledek,
     
  • procenta se vypočítají jako dosažená frekvence / výchozí (tj. tovární) frekvence * 100, toto hodnota je pro umístění v tomto kole soutěže rozhodující,
     
  • zodpovědnost za případně poškozený HW padá výlučně na vaše bedra, je pouze na vás, jak si svůj systém nastavíte (PCtuning za poškozený HW nenese odpovědnost).

Uzávěrka tohoto druhého kola soutěže bude v neděli 10.2.2008. Do té doby můžete na adresu soutez@pctuninng.cz posílat výsledky svého přetaktování procesoru. A jaké jsou podmínky?

Každá přihláška musí obsahovat (mimo osobních údajů jako jméno, adresa a telefon): screenshoty výchozí frekvence, dosažené frekvence a běžícího programu Orthos (nejlépe ve formě Fullscreen). Dosaženou hodnotu přetaktování (v %) uveďte v hlavičce emailu!

Soutěž OverclocKing - tentokrát pro tábor AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Po uzávěrce vybereme tři nejvyšší hodnoty a následně vyzveme vítěze k dohodě o způsobu předání ceny, v průběhu kterého provedeme i ověření dosažených výsledku (kontrolu provede některý z členů redakce). Pokud se nám nepodaří s vítězem spojit oslovíme dalšího v pořadí, etc.

Při přetaktování postupujete s odpovídající opatrností a péči (zejména při nastavení napětí v BIOSu). Postupujte po malých krocích - přičemž stále monitorujte a sledujte teplotu a stabilitu systému!

Hlavní cena

Cena pro výherce dnešní soutěže je opět vcelku příjemná, výherce získá dvojici zajímavých produktů. Jaká by to byla soutěž o přetaktování procesorů AMD aby nebyl cenou právě procesor tohoto výrobce. Hlavní cenou je procesor Phenom 9500. Druhou cenou je vskutku luxusní herní myš Logitech MX Revolution, která se určitě také bude hodit.

Soutěž OverclocKing - tentokrát pro tábor AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Soutěž OverclocKing - tentokrát pro tábor AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Poznámka: sponzorem této soutěže je společnost AMD, která uvedený procesor do soutěže ochotně poskytla.

Důležité - dosaženou hodnotu přetaktování (v %) uveďte v hlavičce "soutěžního" mailu, který zašlete na mailovou adresu soutez@pctuning.cz!
 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama