pimp-my-computer-na-tema-crysis
Návody Článek Pimp my Computer na téma... Crysis

Pimp my Computer na téma... Crysis

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

19. 11. 2007 01:00 64

Seznam kapitol

1. Na začátku bylo losování... 2. Stripped off 3. Přední panel 4. Finální vzhled

I v tomto díle "pimpení" jsme se rozhodli pro vzhledovou úpravu s větším zásahem do původní skříně, podobně jako tomu bylo minule. K tomuto rozhodnutí nás dovedla hlavně "nadupaná" konfigurace vylosovaného počítače, kde by žádný upgrade neměl výraznější vliv na zvýšení výkonu nebo vyladění, naopak takto výkonný počítač si spíše zaslouží zajímavější a originálnější kabátek, než nabízí původní skříň.

Reklama
Pimp my Computer na téma... Crysis
i Zdroj: PCTuning.cz

Vylosovaným výhercem 4. kola "Pimp my Computer" se stal Jiří Vyšehrad z Dobrušky. Pro zajímavost jen dodám, že výherce je administrátorem (mimochodem graficky velmi povedeného serveru) fan-zinu CRYSIS (incrysis.cz). Vybavení jeho sestavy je následující (a uznáte sami, že jistě mu nebude bránit hrát jeho oblíbenou hru "na vysoké detaily"):

  • Základní deska: ASUS M2N-SLI DELUXE, nForce570 SLi, Socket AM2
  • Procesor: AMD Dual-Core Athlon A64 X2 6000+
  • Grafická karta: ASUS EN8800GTS/HTDP 640MB DDR3, GeForce 8800GTS
  • Operační paměť 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 750MHz PC6000 CL4 KINGSTON
  • Napájecí zdroj: CoolerMaster Extreme Series 650W, V2.01
  • Pevný disk: SEAGATE Barracuda 7200.10 320GB, SATA II NCQ 16MB cache, 7200ot

Použitá skříň

Ti, kteří se mezi hardwarem pohybují, jistě tuto skříň poznali - jedná se o v poslední době oblíbené řešení středně výkonných až výkonnějších počítačových sestav (v tomto případě pochází počítač z dílen Alza.cz), především z důvodu nízké ceny a poměrně atraktivního designu.

Pimp my Computer na téma... Crysis
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týká kvality použitých materiálů, to už je věc druhá, ale od skříně s cenou pod 1000Kč nemůžete čekat 1,5mm broušený hliník.

Výrobce pro zpevnění šasi i bočnic výrazně využívá různých prolisů a zahnutých okrajů, což celkové konstrukci značně napomáhá, ale pořád máme v ruce tzv. „papírový“ case. To ale není překážkou a se vším je možné něco udělat.

První dojem

Když jsem tento počítač dostal na stůl, tak mě překvapilo, že vnitřek počítače nebyl takřka vůbec zanesen prachem, samozřejmě nevím, zdali majitel před předáním case nevyčistil, ale také je možné, že díky nedávné koupi se prostě ještě prach nestihl v case zabydlet, proto fotografie původního stavu asi nebudou natolik "dramatické", jako tomu bylo v minulém díle, ale alespoň se majitel nemusí stydět.

Pimp my Computer na téma... Crysis
i Zdroj: PCTuning.cz

Hned po sundání bočnice musí každého praštit do očí koš na disky a mechaniky, který je sice moderně, respektive spíše díky oblibě zákazníků, řešen pomocí bezšroubkové konstrukce, ale jeho pevnost jednoznačně podporuje přenos vibrací od pevného disku a mechaniky, díky čemuž pak rezonuje celá case, to je věc, kterou je bez pochyby třeba odstranit.

Pimp my Computer na téma... Crysis
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále si můžeme všimnout toho, že v zadní části je sice umístěn outtake ventilátor (i když s poměrně špatně perforovanou mřížkou), ale přední intake chybí, což má jistě negativní vliv na teplotu pevného disku. Jinak ale musím pochválit úpravu kabeláže. Ten, kdo počítač montoval odvedl poměrně slušnou práci!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama