pimp-my-computer-ctvrte-kolo-prave-odstartovalo
Návody Článek Pimp My Computer - čtvrté kolo právě odstartovalo

Pimp My Computer - čtvrté kolo právě odstartovalo

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

3. 10. 2007 01:00 35

Stálým čtenářům jistě neuniklo, že v letním období neprobíhal náš oblíbený seriál Pimp My Computer. Léto je však za námi a proto jsme se rozhodli roztočit další kolo úprav počítačů vylosovaných čtenářů na účet naší redakce. Let the games begin! Tímto okamžikem se znovu můžete do naši soutěže.

Reklama

Před časem u nás v redakci vznikla myšlenka na "pimpení" počítačů, což obnáší bezplatné redakční vylepšování a ladění (ať vzhledu, tak i funkce) reálných počítačů vylosovaných čtenářů. Takový postup nám umožňuje zvednout rukavici "běžného českého PC" a přistoupit k přímé konfrontaci mezi každodenně prováděnou praxi ladění nových počítačů a mnohem omezenější realitou skutečně používaného hardwaru.

Pimp My Computer - čtvrté kolo právě odstartovalo
i Zdroj: PCTuning.cz

Pimp My Computer - čtvrté kolo právě odstartovalo
i Zdroj: PCTuning.cz

Pimp My Computer - čtvrté kolo právě odstartovalo
i Zdroj: PCTuning.cz

Kandidáti pro Pimp My Computer

Na vytvoření databáze "kandidátu na pimpení" se budete podílet vy, čtenáři - budete mít totiž možnost zaslat fotky svého počítače s přesnou hardwarovou konfigurací na speciální redakční e-mail. Z došlých e-mailů vyřadíme ty, které nesplnily podmínky zadání (viz dále) a losováním vybereme počítač u kterého provedeme na naše náklady a náklady partnera soutěže nejlepší úpravu dle odhadnutých potřeb a stavu "tuněného" počítače.

Podstata "pimpení"

Pimp My Computer nebude spočívat pouze v jednoduché výměně vybraných komponent za nové, ale bude rovněž ukázkou, jak vylepšit samotný počítač po stránce chlazení, hlučnosti a také výkonu. Úprava celé sestavy bude trvat přibližně 10 pracovních dnů a poté bude systém zaslán zpět jeho majiteli, který bude mít době vydání článku již možnost reagovat v diskuzi a komentovat námi "pimpnutou" sestavu. Doufáme, že každá úprava bude svým způsobem unikátní a svému majiteli (ale i našim čenářům) udělá velkou radost.

Hlavní zásady pro zařazení do databáze:

  1. V přihlašovacím mailu zašlete minimálně 3 fotky (celý systém + komponenty ve skříni, formát .jpg maximální velikost pro všechny fotky 400kB),
  2. mail bude obsahovat popis konfigurace systému (hlavní součástí PC + jejich specifikace - v textové části mailu),
  3. počítač musí byt vybaven minimálně třídou procesorů AMD Athlon XP nebo Intel Pentium 4 (a vyššími typy - starší sestavy se "ladit" nevyplácí),
  4. jeden účastník = jeden počítač = jeden e-mail,
  5. součástí e-mailu bude kontaktní telefon a úplná adresa zájemce (v případě nedostupnosti na e-mailu),
  6. vybraný účastník musí souhlasit s podmínkami úpravy svého počítače (týká se to zejména zásahů do hardware a software počítače).

Podrobná pravidla najdete zde.

Upozornění

Provedení úprav počítače zakládá na souhlasu obou stran s úpravami. Předpokládáme, že data na disku zaslaného počítače nejsou důvěrná a že obsah disku byl majitelem zálohován. Rozsah upravovacích prací se může pohybovat v rozmezí od 6 do 10 tisíc Kč bez nároku na finanční odškodnění či doplatek do maximální výše „pimpování“.

Náhradníci

V případě, že vylosovaný účastník soutěže nebude reagovat na pokusy o kontakt, bude po třech pracovních dnech vylosován účastník jiný. Fotografie a data svých sestav (po prostudování podmínek soutěže) zasílejte na e-mailovou adresu:

Pimp My Computer - čtvrté kolo právě odstartovalo
i Zdroj: PCTuning.cz

Přejeme hodně štěstí v soutěži a radosti z případného "pimpnutí" vašeho počítače.

Poznámka: neposílejte prosím duplicitní e-maily a stejná data z rozdílných e-mailových schránek, jinak bude váš počítač odstraněn z databáze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama