Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2

Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

8. 2. 2010 03:00 38

Seznam kapitol

1. Dejavu? 2. Stylizace a rozhovor s výhercem 3. Temný rytíř 4. Prachová kalamita!

Máme za sebou první desítku upravených skříní a ani ta samozřejmě není konečná. V tuto chvíli nemůže tedy následovat jiná, než magická 11 část. Tentokráte už však nečekejte nic speciálního, opět jsme vylosovali jednoho z našich čtenářů a v tuto chvíli již je otestována a nafocena jeho stávající počítačová skříň. O co se tedy jedná? Začíná Pimp my Computer 11!

Reklama

Nemohu začít jinak, než s jemným úsměvem na tváři, jelikož ve chvíli, kdy jsme v redakci vylosovali aktuálního výherce naší soutěže a přečetli si konfiguraci jeho počítače a především požadavky na úpravu, nešlo to jinak.
 

Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz
Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz


Mám totiž pocit, že i přes obrovskou nadvládu „neznačkových“ počítačových sestav, které jsou na našem trhu, se nám již podruhé stalo a dokonce hned v zápětí, že dostáváme do ruky značkový počítač od IBM. Druhým podnětem k úsměvu je pak požadovala stylizace, o tom ale až později. Teď zpět k losování a samozřejmě sponzorům.

Sponzorem 11. kola soutěže Pimp my Computer je nově největší obchod s počítači a elektronikou - společnost Alza.cz.

Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Děkujeme!

Losování tentokráte probíhalo přibližně týden po ukončení přecházejícího kola a aktuálně přihlášeným čtenářům, jejích pořadí bylo důkladně promícháno, jsme přiřadili čísla. Jedno číslo bylo nakonec vylosováno a šťastným výhercem je pan František Dytrt z Mostu. Gratulujeme!

Z jeho registračního e-mailu jsme se následně dozvěděli, že nepřihlašuje svůj vlastní počítač, nýbrž počítač přítelkyně a provedená úprava by měla být jejím dárkem. Zdali narozeninovým, či vánočním, o tom už jsme se nic nedozvěděli, tak snad bude prostor v rámci rozhovoru zjistit více. Nicméně souhlasím s panem Františkem, že sestava jeho „berušky“, jak jí sám v e-mailu označil, už nějaký ten zásah potřebuje. To bylo patrné jak z registračních fotografií, tak především pak z fyzické prohlídky.

Nejdříve se tedy pojďme podívat na specifikaci tohoto počítače a nevynechám samozřejmě ani trojici registračních fotografií.

Pimp my Computer 11 - specifikace sestavy

Označení:IBM xSeries 200 @server
Procesor: Intel Pentium III 1133MHz
Základní deska:Foxconn (2xSDR, USB), chipset VIA
Grafická karta:AGP ATI 4MB RageFury
Operační paměť:2x 128MB SDR
Pevný disk:IBM @server200 SCSI 20GB
Napájecí zdroj:IBM 330W ATX
Mechaniky:CD-ROM 24x + FDD

operační systém WindowsXP


Ve chvíli, kdy si porovnáte konfigurace minulého kola a toho dnešního, tak zjistíte, že se jedná o výkonově dosti podobný stroj. Ten současný je však o nějaký ten megabajt rychlejší a zároveň na něm najdeme i novější operační systém, tedy WindowsXP. Rozhodně je však na specifikaci patrné, že se jedná o značkové provedení počítače a stejně tak jsou patrné i stopy serverového použití, pro něž byla kdysi sestava určena. I to je pravděpodobně jeden z důvodů, že zde na místo PATA rozhraní pro pevné disky najdeme SCSI. Na druhou stranu je však v AGP slotu instalován sice historický, ale i přesto tak trochu „herní“ grafický akcelerátor, atd. Podle mého se tedy jedná o takového nenápadného křížence pracovní stanice a serveru, jež i přes všechny vymoženosti své doby již dnes pro potřeby mladé přítelkyně pana Františka rozhodně nedostačuje. Proto bude potřeba razantnější změna. Než se však dostaneme k úpravám, přikládám registrační fotografie.

Konečně také došlo na standardní digitální fotoaparát a ne pouze na mobilní telefon.

Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Case již na první pohled evokuje serverový potenciál...

Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

...což je ještě více patrno i v interiéru. Funkční řešení na první místě!

Pimp my Computer 11 - Sedm teček 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Objemná a zamotaná kabeláž však nepřipadá ani velmi netypickému airflow.

A v závěru první stránky pouze odkážu na tu následující, kde nesmí chybět již typický rozhovor s výhercem a samozřejmě konečně zmínka o stylizaci.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama