Project Stealth - modding z dílen čtenářů
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Project Stealth - modding z dílen čtenářů

Project Stealth - modding z dílen čtenářů

Jiří Konvičný

Jiří Konvičný

1. 9. 2009 03:00 49

Seznam kapitol

1. Jak to všechno začalo... 2. Úpravy skříně 3. Elektrická část, chlazení, hardware 4. Fotogalerie, závěr

O tom, že je v naší zemi téma moddingu počítačových skříní velmi oblíbené, svědčí zejména velice pozitivní odezva na články z cyklu Pimp my computer. Avšak Stoobi rozhodně není jediným českým casemodderem. Dneska vám chci představit svůj počin, který poprvé mohli shlédnout návštěvníci 3. modding srazu v Brně.

Reklama

Proč modding?

Musím přiznat, že z počátku jsem se vlastně moddingu ani nechtěl věnovat. Zajímal jsem se o počítačové chlazení (zejména vzduchové) a o ztišení počítače. Až když jsem začal uvažovat o novém stroji, vyvstala otázka vhodné skříně. Mé prvotní představy začaly nabírat hrubé obrysy a nakonec přede mnou stála kompletní idea vhodné skříně pro nový počítač. Problém se ovšem dostavil v okamžiku, kdy došlo na zkoumání dostupných skříní na trhu. Každá měla jak svá pozitiva, tak i výrazná negativa. Žádná ovšem nesplnila většinu z mých požadavků. Dlouho jsem se rozhodoval , co s tím, až mě situace donutila sehnat skříň blízkou mým představám a upravit ji k obrazu svému.

Obr. 1 - Původní case Antec Three hundred, zdroj obrázku: http://www.techpowerup.com/
i Zdroj: PCTuning.cz
Obr. 1 - Původní case Antec Three hundred, zdroj obrázku: http://www.techpowerup.com/

Můj přístup k moddingu

Jak je z předchozího odstavce patrné, můj přístup k moddingu je založen zejména na funkčnosti skříně, odhlučnění a chlazení. Navíc je nutno zmínit mou nechuť k počítačovým skříním s různými světélky, efektními displeji a podobnými mohu-li to tak říci až kolotočovými designovými prvky. Proto jsem se rozhodl ladit svůj case do podoby střídmé, čisté a decentní.

Rozhodl jsem se pro úpravu skříně zásadní, ovšem s decentním výsledkem. Téma Stealth má pak navozovat temné decentní osvětlení přetechnizovaného vzduchem chlazeného stroje v kombinaci s matným černým lakem. Počítači to propůjčuje tajemný výraz stíhačky, která má zůstat neviditelná…

Project Stealth - modding z dílen čtenářů
i Zdroj: PCTuning.cz

Základem pro následující úpravy se stala skříň Antec Three hundred (obr.1). Již v továrním provedení se jedná o poměrně povedený kousek s příjemnou cenou. Pro úpravy je také důležitá dostatečná tloušťka všech plechů. Výborná videorecenze skříně z dílny MNPCTECH je k shlédnutí zde.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama