pimp-my-computer-8-silent-storm-1-2
Návody Článek Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

27. 1. 2009 06:00 40

Seznam kapitol

1. Co bude základem? 2. Rozhovor s výhercem 3. Opravdu Eurocase? 4. A teď prostor pro úpravy 5. Oslíčku, otřes se…

 neNeuplynulo ani tolik času od zveřejnění výsledků snažení v posledním kole a máme tu hned další. Tentokrát však do jisté míry speciální, jak jsem již dříve avizoval. Již pojmenování tohoto kola může mnohým napovědět, a pokud prozradím, že je tu jistá spojitost s článkem o odhlučnění, musí být jasno asi všem. Ano, osmé kolo soutěže Pimp my Computer bude zaměřeno především na maximální odhlučnění, takže pojďme na to.

Reklama
Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Opravdu je to tak, osmé kolo soutěže Pimp my Computer bude do jisté míry speciálnější v rámci úprav, které budou provedeny, ale postup losování byl naprosto stejný, jako v minulém kole. Náhodným způsobem byl tedy vylosován jeden z přihlášených čtenářů, kterého jsme následně kontaktovali a informovali ho o odlišnostech tohoto kola. Souhlasil se všemi podmínkami, a proto můžeme na následujících řádcích představit jeho sestavu.

Sponzorem dalšího kola soutěže je společnost Mironet.

Než k tomu však dojde, tak bych i vám ostatním prozradil, v čem bude toto kolo jiné. Žádným způsobem se nebude zasahovat do exteriéru skříně, úpravy budou probíhat výhradně v rámci interiéru. Jedinou výjimkou je zadní část, která bude úpravám podléhat, jelikož přímo souvisí s interiérem. Veškeré úpravy budou prováděny především za účelem maximálního utišení celého systému a zlepšení chlazení. Tím pádem je tedy předem znemožněna výměna skříně, jsem tedy nucen danou case upravit, ať se bude jednat o jakýkoliv kus plechu.

Pevně věřím, že toto trošku speciálnější kolo soutěže bude příjemným oživením a výsledek bude pro majitele zajímavým a především účelným. Šťastným výhercem osmého kola soutěže se tedy stává pan Daniel „Denny“ Růžička. V tuto chvílí už nezbývá, než představit sestavu a především case, která bude předmětem úprav.

Konfigurace vylosované sestavy:

    MB: MSI K9N NEO V3
    CPU: Athlon 64 3800+ AM2
    RAM: 2x 1GB Zeppelin 800 MHz DDR2 +  2x 512 Corsair DDR2
    GPU: Gigabyte GV-RX26T256H 2600 XT 256MB GDDR3 
    Zdroj: LC Power 550W (modré flexo)
    HDD: Seagate 120GB PATA
    DVD-RW Asus + slot-in CD-ROM
    Case: EuroCase 5470

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Konfiguraci tedy známe, co k tomu říci? Jedná se o poměrně slušnou sestavu, která na dnešní dobu podle mého názoru dostačuje. Majitel prý počítač využívá především pro kancelářskou práci (Internet, škola), samozřejmě i zábavu, tedy komunikace (ICQ), apod. A v neposlední řadě si zahraje i nějakou tu hru. V nejbližší době prý však plánuje nějaký ten upgrade, proto na mě bude připravit case s maximálním důrazem na pozdější kompatibilitu (předpokládám přechod na socket 775, atd.). Osobně mě zaujala informace o použité CD-ROM mechanika, což už se dneska moc nevidí, ale jinak si myslím, že výkon je dostačující a oproti minulému kolu je to přeci jen posun kupředu.

Registrašní fotografie:

Jak to ale všechno vypadá pohromadě? Nebojte, hned následují fotografie, které výherce poslal v registraci.

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak je vidět, základem byla sestava od firmy LYNX.

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Takhle se lakují mechaniky - "lihovka modding yeah" :)

Pimp my Computer 8 - "Silent Storm" 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Trošku zmatek v kabelech, to vem čert - ale co ten disk?

A máme to komplet, sestava byla popsána, fotografie vidíte výše – konec představování, pojďme na to…

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama