pimp-my-computer-6-let-s-dance-1-2
Návody Článek Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2

Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

23. 10. 2008 01:00 30

Seznam kapitol

1. Let's dance, let's break dance... 2. Ještě exteriér a jdeme upravovat... 3. Tančící konstrukce...

A jsme tu zpět...sice to trvalo trošku déle, ale konečně je tu další díl naší soutěže. Case na úpravu již byl vybrán dříve a stylizaci už známe také. Teď ale ještě ukázat, jak to celé dopadlo. Vše ale pěkně popořádku, nejdříve tedy rozbor originální case a také počátky úprav. Dokončení na Vás čeká v dalším článku.Poděkování patří sponzoru soutěže, společnosti Mironet.

Reklama
Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Již před časem jsme zveřejnili informaci, že dalším, v pořadí již šestým výhercem, respektive v tomto případě výherkyní, je slečna Lenka Hánělová. Nyní se tedy ještě jednou podíváme na její case, s kterou se do soutěže přihlásila a to trošku důkladněji, než minule. Její mašinu už máme totiž u nás v dílně a pilně se pracuje na úpravě.


Sponzorem soutěže Pimp my Computer je společnost Mironet

Stylizace

Majitelka v přihlašovacím e-mailu uvedla, že jí výkon počítače naprosto dostačuje, jelikož ho využívá pouze na kancelářskou práci, Internet a především pro komunikaci přes ICQ. Jedná se o hotovou sestavu zakoupenou u společnosti Orange’n’Green, case byla tedy opatřena pečetí, kterou už ale někdo v minulosti narušil. Není tedy žádné překážky k otevření bočnice. Nejdříve ale pár slov ke stylizaci.

Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Slečna Hánělová na sebe prozradila, že jejím největším koníčkem je Break Dance, kterému se aktivně věnuje již několik let. Proto by si nejvíce přála upravit case v tomto duchu. A jelikož je to první zástupkyně něžného pohlaví v naší soutěži, tak jsme se samozřejmě rozhodli jejímu přání maximálně vyhovět. Cíl je tedy jasný, teď už jen vymyslet a zrealizovat konkrétní úpravy. Nejdříve však musíme zjistit, jaký máme základ – co se tedy skrývá pod černým kabátkem této počítačové skříně, co maskuje čtveřice samolepek na čelním panelu?

Interiér

Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz


Pojďme tedy na exkurzi, když jsem case vytáhl z krabice, bylo hned jasné, co je zač. Samozřejmě jedna z nejlevnějších skříní, které jsou na trhu, pro dosažení takové ceny výrobce opravdu šetřil na materiálu. Osazený hardware také na váze nic moc nepřidá, protože uvnitř se nachází pouze microATX deska a jeden pevný disk, oproti minulé sestavě, kde byly disky tři, je to opravdu váhově znatelný rozdíl i přes fakt, že case byla podobného typu.

Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týká vnitřního uspořádání, tak nacpat těchto pár komponent do middletoweru není problém, ale musím uznat, že si chlapci z O’n’G dali alespoň trošku záležet na cable-managementu, který nijak zásadně nebrání průtoku vzduchu. Ten je řešen podtlakově, tedy nasávání není žádné, pouze outtake ve zdroji plus jeden 80mm ventilátor na zadní straně.

Jak už jsem zmiňoval, osazená deska je v provedení microATX, přesněji se jedná o Asus P5GL-MX. To bude základní předpoklad pro další úpravy. Pevný disk je SATA a majitelka si na velikost nestěžovala, takže ten také zachováme. Zdroj je obyčejný noname 300W, předpokládám, že dodaný s case. Jeho výkon ale podle mého názoru pro tuto sestavu dostačuje, takže na něm proběhne několik úprav, ale nahrazovat ho také nebudu. Jelikož je počítač využíván výhradně pro kancelářskou práci, tak není potřeba ani zvyšovat výkon pro hry, tedy grafickou kartu ponecháme integrovanou a díky tomuto faktu je možné provést vymyšlenou úpravu. O tom ale až později.

Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Jinak si asi interiér původní skříně nezaslouží žádnou další zmínku o nějakých kladech. Vnitřní uspořádání je realizováno naprosto standardně a šasi drží tvar pouze díky velkému množství různých prolisů. Systém uchycení je šroubkový, který osobně zastávám raději. Přeci jen, co se přišroubuje, tak opravdu drží. Teď už ale k designu.

Pimp my Computer 6 - Let's Dance 1/2
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama