prehled-lcd-panelu-leden-2006
Návody Článek Přehled LCD panelů - leden 2006

Přehled LCD panelů - leden 2006

Helmich Jiří

Helmich Jiří

13. 1. 2006 01:00 45

Seznam kapitol

1. Rozdělení, novinky 2. Low-end / levná řešení 3. Mainstream / zlatá střední cesta 4. High-end / když dvacet palců nestačí 5. Opravdu drahé / staráte se o Matrix?

Je to téměř dva měsíce, co jsme se společně podívali na zoubek LCD panelům. Pojďme dnes tuto výpravu podniknout znovu. LCD panelů na trhu přibývá, a tak stejně jako i minule půjde především o to, poukázat na monitory, které jsou známé svým obrazem. Technické parametry prodávaných panelů bývají totiž na chlup stejné a bez osobních zkušeností lze mezi nimi jen těžko vybírat.

Reklama

Rozdělení

  • low-end

    / levná řešení - panely, jejichž cena nepřesáhne 7500 Kč vč. DPH

  • mainstream

    / zlatá střední cesta - panely s cenou do 21000 Kč vč. DPH

  • high-end

    / když dvacet palců nestačí - panely do 60000 Kč vč. DPH

  • opravdu drahé

    / staráte se o Matrix? - panely dražší jak 60000 Kč. vč. DPH

Novinky

Pokud se na trhu LCD displejů objeví nějaká novinka, většinou se jedná pouze o nový model, který nepřináší jakoukoli technologickou novinku. Nejinak tomu bylo v uplynulých dvou měsících, a tak nebudeme novinky jakkoli složitě pitvat.

Novinkou číslo jedna je LCD panel ASUS PM17, který v běžném módu pracuje s odezvou 4 ms, v přechodu Gray To Gray (G2G) je schopen překreslit obraz za 3 ms. Mainstreamový monitor za 10700 korun. Samotný monitor jsme testovali zde.

Asus PM17
i Zdroj: PCTuning.cz
Asus PM17

Z přehledu zmizely LCD televize ATEC, protože je jeden z dodavatelů přestal prodávat. To však neznamená, že v dnešním přehledu naleznete méně LCD panelů. Je tomu právě naopak. Do přehledu jsem zařadil ještě panely iiyama, na které jsem minule zapomněl. Dále jsou to nové panely Yakumo (výrobce zaměřený především na notebooky a PDA) a LCD televize od firem Panasonic a SONY. Podotýkám však, že ty jsou v přehledu jen v rámci jakési kompletnosti, přec jen bychom se měli zabývat výběrem panelů pro počítače.

Yakumo 17 XJ
i Zdroj: PCTuning.cz
Yakumo 17 XJ

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama