prehled-operacnich-pameti-leden-2006
Návody Článek Přehled operačních pamětí - leden 2006

Přehled operačních pamětí - leden 2006

Helmich Jiří

Helmich Jiří

30. 12. 2005 01:00 34

Seznam kapitol

1. Rozdělení, novinky 2. Low-end / když nám slouží paměť vlastní 3. Mainstream / zlatá střední cesta 4. High-end / pro náročnější 5. Opravdu drahé / když nevíte coby

Od doby, kdy jsem vám nabídl poslední cenový přehled se dokonce změnila poslední číslovka v letopočtu. Začněme tedy nový rok přehledem operačních pamětí. Na český trh dorazila plná polní firmy OCZ, a tak je opravdu na co se těšit. Rodina operačních pamětí jako takových se nám za poslední dva měsíce opravdu rozrostla, nad tabulkou low-endu hrozí nebezpečí, že si zničíte kolečko své myši. Trh se pozvolna také připravuje na přechod AMD na moduly DDR2, kterých tak přibývá. Také jejich cena celkem příjemně klesá.

Reklama

Rozdělení

  • low-end / když nám slouží paměť vlastní - moduly s cenou do 2000 Kč vč. DPH
  • mainstream / zlatá střední cesta - moduly s cenou do 5000 č. vč. DPH
  • high-end / pro náročnější - moduly s cenou nižší jak 9000 Kč vč. DPH
  • opravdu drahé / když nevíte coby - moduly dražší jak 9000 Kč. vč. DPH

Novinky

V segmentu operačních paměti se za poslední takřka dva měsíce událo několik zajímavých věcí. Pojďme si je nyní společně zrekapitulovat.

  • Tak nejprve to byla věc velmi netrpělivě očekávaná. Firma OCZ konečně zaplavila český trh svými výrobky, a nutno říci, že je to znát. Na trh se tím pádem dostalo přes desítku velmi kvalitních modulů různých cenových kategorií.
  • Věc další, tentokráte smutná. Nevěřil jsem svým očím, když jsem otevřel ceník firmy, o kteréžto jsem jako o jediné věděl, že v ČR distribuuje paměťové moduly značek Geil a Nanya. Bohužel, v ceníku se to hemžilo osvědčenými značkami jako je například Corsair, Kingston nebo Kingmax. Avšak stejně osvědčené Geily chyběly. Strávil jsem tedy přes hodinu googlováním a nepodařilo se mi moduly značek Geil a Nanya najít. Omluvte tedy, prosím jejich absenci a pokud víte o obchodě, který moduly těchto značek prodává, pošlete mi, prosím jeho webovou adresu mailem.
  • Zatímco v minulém přehledu jsem uvedl několik modulů značky Mushkin, dnes tomu již tak nečiním. Prohledal jsem co se dalo, málem jsem u počítače zapustil kořeny. Nepovedlo se mi však najít jediný český obchod, který by paměti tohoto výrobce u nás distribuoval. Je to škoda - český trh tím přichází o zajímavé artikly. Uvádět však v přehledu nesehnatelné paměti s orientačními cenami v dolarech mi přijde nesmyslné.
Přehled operačních pamětí - leden 2006
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama