z-denicku-pc-stourala-laska-pres-internet
Zábava Článek Z deníčku PC šťourala: Láska přes internet

Z deníčku PC šťourala: Láska přes internet

Vopička Ondřej

Vopička Ondřej

26. 11. 2004 00:00 34

Všichni moc dobře víme, že výpočetní technika a záležitosti s ní spojené nefungují vždy zcela podle našich představ. Každému se jistě nejednou stala nějaká příhoda nad níž se ještě doteď pozastavuje (ať už s úsměvem či se zděšením). A jelikož tyto úsměvné historky ke světu osobních počítačů neoddělitelně patří, tak jsme se rozhodli, že se pustíme i do této oblasti a každé páteční odpoledne vám pomůžeme se trochu odreagovat na nadcházející víkend. Berte to tedy s jistou dávkou nadsázky... a ponořte se do příběhů, jež "napsal sám život" :-)

Reklama

Okolnosti a situace, potažmo i postavy vystupující v následujícím textu jsou smyšlené a jakákoliv podobnost s existujícími událostmi a osobami je náhodná, či zcela neúmyslná :-)

Z minulých dílů PC šťourala..

Dvě hodiny zprovozňování sítě nepřinesly žádný výrazný progress. Sovova ani má složka okolní počítače nejeví známky toho, že by se v okolí něco dělo. Klein nakukuje z kuchyně a ptá se, jestli už může dovnitř. Ozývá se jednohlasné "Neotravuj" a Sova pro jistotu zamyká dveře.

Prolog - Deadly Sin

Křehké téma jako je partnerské soužití, láska a širší zájem o druhé osoby přitahující se k sobě záhadnou silou v podobě jiskření a magnetismu, i to toto vše patří do běžného koloběhu života, nevyhne se mu nikdo, ani zarytí HC Šťouralové. Z chemického hlediska je pocit při "zamilovanosti" ekvivalentem snězení tabulky čokolády a zvýšenému obsahu cukru, nízkému tlaku a zvýšené produkci adrenalinu. Láska je láska, jak zpívá česká slavice, a kvete v každé formě a každém věku (Bílá - Noid (38 - 25), Gott - Macháčková (65 - 28), M. Douglas - Zeta Jones (60 - 35) :-)). V dnešním internetovém věku, SMSek a mobilů vzniká úplně nové odvětví seznamování a nedá se s jistotou říci, zdali je více nebo méně důvěrnější než klasické "face2face". No nedá se nic dělat, je s tím nutno se jen smířit...

Část I - U konce s dechem

Návštěva Sovova příbytku je u mne vždy velkým svátkem, protože něco takového se skutečně jen tak nevidí. Dům na klíč v zástavbě rodinných domů se pro neznalého nejprve velmi stěží hledá, protože baráky jsou jeden jak druhý a Sovova původní navigace "pojedeš rovně, kolem baráku s živým vysokým plotem, pak je vpravo parkoviště, vlevo mateřská školka, jedeš rovně a pak doprava u baráku s bazénem na zahradě a druhý od konce to je" byla celkem k ničemu. Ve stávající rodinné zástavbě jsem totiž mohl svému vozu udělit jakýkoliv směr na první křižovatce při vjezdu do obytné zóny. Bez ohledu na to, jakým směrem jsem vždy jel, pokaždé jsem jel kolem baráku s vysokým živým plotem, kolem parkoviště a školky a nakonec bazény lemovaly zahrady baráčků jako kýčovití sádroví trpaslíci.

I když Sova, jak pokaždé tvrdí, bude splácet hypotéku do roku 2032, a přes veškerý odpor, kteří někteří možná mají k typickým rodinným domkům, musím konstatovat, že není to zas tak zlé, jak jsem si původně myslel. Přízemní domeček 4+1 s půdním prostorem, kde se dá taky ještě něco vymyslet (dle nápadu Sovy tam bude prý jednou nahrávací studio, nebo alespoň ateliér pro natáčení jistých nahrávek, které se nehodí zde přesněji specifikovat :-)). Důmyslně připojená garáž, kterou Sova zařídil jako hard-core pracovnu je skutečně tím pravým místem na pořádání LAN večírků a odhadem se tam (až Sova prý vyrobí ze dřeva stoly na PC, které jsem dle jeho nepříliš kvalitního náčrtu označil za žleby pro prasata) může vejít pohodlně až 10 PC. Malou výtkou může být jen absence pravé funkce garáže jako úložiště pro vůz, který Sovovi pravidelně stál před brankou nebo na zahradě. "Stejně je vole služební, přece si to nedám do garáže, né? Beztak tam mám už mašinu..." :-)

Sovovo garážové království je zařízeno sice trochu sparťansky, ale dobrý dojem z celého baráku nekazí. O to více spořeji je zařízeno samotné vybavení domečku, což chápu není věc laciná. A i když Sova vymohl v bance spotřebitelský úvěr za dalších 200 tisíc, dá se prý za tyto peníze vybavit akorát tak kuchyň, koupit jednu stěnu a postel. "Já už dlužím kam se podívám... I do zrcadla se bojím podívat..." jak s oblibou říká Sova.

Sovovi dělala do nedávno společnost v domácnosti jeho drobná, plavovlasá hospodyně, o které však před časem prohlásil, že je "kráva" a zabavil ji klíče od baráku, zmrazil společný účet a kreditní kartu. V Sovově garáži se nacházela dvě stolní PC, přirozeně obě běžící s odkrytovanou skříní, což nebylo zrovna košér a Sovovi jsem to již několikrát sdělil, že v garáži je jako prachu hodně. Sovova primární mašina byla celkem našláplá, některé komponenty jsem mu bez obalu záviděl. Zejména pak 17"LCD displej, Bartona 3200+ a Radeon 9800Pro. Sovovy znalosti balancovaly někde mezi skupinou 3 (uznalá lamka) a skupinou 2 (softcore šťoural), i když on sám často jevil známky neuználkovství skupiny 4 (neuznalé lamy). Obě dvě PC byly připojeny na síť přes přítomné kabelové rozvody TV, což bylo zase velké plus pro celý areál zástavby rodinných domků. Zatímco na tom "méně" vybaveném PC (AthlonXP "ThunderBird" 900MHz, 256MB, GF2MX400) běželo DC++ v podstatě 24/7, Sova na svém počítači zápolil s tvrdošíjným grabováním videa z DV kamery připojené přes FireWire do PC.

Chvíli jsem pozoroval jak obraz bezmocně škube a dělá kocoury přes obrazovku při užívání různých softwarových nástrojů (Unlead Video Studio, PowerDirector sux). Zeptal jsem se Sovy, jestli nemá něco k pití a byl jsem odkázán do hlavního domku a do lednice. Cestou jsem si všiml velké četnosti kabelů, které lemovaly skoro každou hranu stěny. Sova byl zřejmě online v každé místnosti, záchod nevyjímaje. Když jsem se vrátil zpět, chatoval už Sova s jízlivým úsměvem v místnosti "Flirtování". "Hele jedem za babama, né?" byla první věta, kterou mi vpálil hned ve dveřích. Chvíli jsem mu to vymlouval, že to není dobrý nápad. "Počkej, stejně jedem do Prahy dneska na bar, nebo ne?" S tím jsem musel souhlasit, protože každý pátek se bohužel neděje nic jiného, než bezostyšné a bezdůvodné se opíjení po pražských podnicích. "Tak já jim napíšu, ať se stavěj". To už Sova s drzostí sobě vlastní zvedl telefon, neboť jeho dotyčná láska přes internet mu zřejmě "pošeptala" své mobilní číslo.

Z deníčku PC šťourala: Láska přes internet
i Zdroj: PCTuning.cz

 
Králoství v garáži (obrázek exkluzivně pro PCt, @2004 by J.C.)

Část II - In a World Called Catastrophe

Sova nasadil barvu hlasu ukázalého hřebečka a playboye a začal: "Ahojky... tak ti volám... hehe... tak jakpak to uděláme holky?" Přepadaly mne záchvaty dávivého smíchu a musel jsem si dát velký pozor, abych nevybouchl nahlas, což mi Sova naznačoval během hovoru se slečnou hrozící pěstí ve stylu "Drž hubu, drž hubu...!" Sovův rozhovor s internetovou láskou byl kupodivu velmi dlouhý a intimní a bylo mi jasné, že s ní možná telefonuje poprvé, ale na chatu museli písemně probrat už leccos. Sova položil telefon a oznámil, že přijedou tři ks, a až budou poblíž onoho baru, že zavolají a že buď pro ně dojdeme nebo je budeme navigovat. Znovu jsem Sovovi zdůraznil, že jako v pohodě, ale že to je jeho přítěž a jestli to bude nějaký klub "maxim turbulenc", že prchám. Sova říkal, že fotku sice neposlaly, ale že prý mu údajně popsaly zevnějšky a že "turbo" nejsou. Dle Sovova vyprávění o atletických postavách oněch krasavic, útlých pasech a mírách, jsem soudil, že přijde něco jako Cameron Diaz, Pamela Anderson a Milla Jovovich.

Sova pak mi ještě natěšeně ukazoval souboj v Doom 3, kdy v levelu "HELL" bojoval se strážcem Soul Cube a trpělivě likvidoval jeho létající drony a pálil raketometem do "modrého světla". Znovu jsem ocenil, že místo v garáži má své výhody, protože i v poledne je možno zhasnutím udělat totální tmu, která je pro jistou sortu her přímo nezbytná. Sovu vyrušila SMSka od Kleina, který se měl prý údajně zastavit. Teprve později jsem pochopil, že nahánění děvčat byla týmová spolupráce Klein - Sova, kteří ve společné CHAT místnosti hráli nepěknou hru "já na bráchu, brácha na mne". Tento tým byl o to více sehraný, že tyto své aktivity v CHATu měnili dle nastalé situace. Někdy prý je při "balení" výhodnější postupovat v týmu (Team Assault, popř. Capture the Flag), někdy však situace vyžaduje metodu "cukr a bič", kdy jeden hraje "hodného a chápavého" a druhý "drzého a nadrženého" (společně pak na přítomné dívky tlačí s tím, že se "jako" vzájemně neznají. Ovoce pak ale trhají spolu). O metodách Kleina se Sovou jsem si myslel své, ovšem jistá dávka prozíravosti a kreativity v tom jistě byla :-).

Asi o hodinu později přijel Klein (BUSem došel z blízké zastávky MHD). Měl podivnou chůzi, zarudlé oči a těžko dýchal. V tu chvíli jsem nevěděl, zda-li to je z nonstop hraní Half-Life 2 nebo další propité noci. Soudě podle vůně peprmintu jsem se přiklonil spíše k druhé variantě. Sova mu jen ukázal prstem na krabici plnou CD, které se válela na stole, Klein ji vzal do rukou a opatrně pronesl první větu: "Nemáš nějakou.. ehhrr.. vodu?". Bylo nutné zcivilizovat Kleina a tak mu musel Sova půjčit ručník a odkázal ho do sprchy, aby ze sebe udělal člověka. "A nehraj si moc s tou páčkou co přepíná ty druhy proudu u té sprchy!" poučil ho Sova, ale to už Klen zakopl o schod mezi přechodem garáž-barák a vysypal celou krabici s CD na plovoucí podlahu. Pár CD spadlo otevřenou dírou i pod podlahu a Klein je lovil lžící na boty. Sova vypnul svůj počítač a zkontroloval filelist DC++ a ocenil rychlost jakéhosi uživatele, od kterého sosal 190 KB/s, což je při Sovových 2Mbit/s docela slušné při downloadu asi šesti věcí najednou. Čekalo se už jen na Kleina.

Klein vyplul ze sprchy i s urvanou páčkou přepínání masážních proudů. Sova ho hrubě pokáral a několikrát označil za "kreténa". To už se ale všichni soukali do mého auta a Sova ještě letmo pozdravil pokukující sousedku v nejlepších letech. Zazněl úderný zvuk Rammstein a vůz vyrazil vstříc novým dobrodružstvím.

Část III - Bigger Than My Body

V baru bylo skutečně živo, ostatně jako každý pátek. Odtrhl jsem se od skupinky shromážděné kolem Sovy a Kleina a věnoval postávající skupině muzikantů HC-rock kapely. Ani jsem si nevšiml, že Sova s Kleinem odešli pro oné krasavice. První vešel do dveří Klein a se slovy "ty vole..." zamířil rovnou na záchod. Skutečně to, co po chvíli přivedl Sova, mělo od Cameron Diaz, Pamely Anderson a Milly Jovovich hodně daleko. Nevím, jestli teda o jejich zevnějšku kecal víc Sova nebo se ony samotné v chatu hodně a hodně přecenily. No nic, chvíli jsem nechal Sovu vydusit, který se snažil u stolu působit na děvčata zábavně a co chvíli hodil nešťastný pohled směrem k baru, kde jsem se já i skupinka muzikantů (které jsem vše vylíčil) náramně bavila. Jediný, kdo s ním v ten moment držel basu, byl Klein, který si po chvíli strávené na toaletě a dvojitou vodkou na baru dodal kuráž a přisedl k Sovovi a srovnal tak poměr 3-2.

Poté jsem i s muzikanty ("pojďte, bude sranda") usedl k nesourodé partičce Sovy s Kleinem a třemi dívkami pochybného vzhledu a po prvních větách, co jsem slyšel, i původu. Jedna z dívek nevydržela takový zástup mužského pohlaví u stolu a na chvíli omdlela. Po asi půl hodině nezávazných konverzací a dvojsmyslných narážek, které chápal jenom Sova a já, vyplynuly na povrch zajímavá fakta. V první řadě, že i přes nevalný "OUT-LOOK" se jednalo vesměs o příjemná a ne úplně hloupá děvčata a také to, že se jedna z nich hodně zakoukala do Kleina, který byl po další vypité dvojité vodce už daleko vstřícnější a potvrdil pravidlo, že alkohol bourá veškeré hranice i zábrany. Sova se mi později na záchodě omluvil a pomluvil děvčata, že co se týče deskriptivních znalostí sebe sama, mají ještě veliké mezery. Na usmířenou koupil na baru kukuřičnou whiskey s ledem.

Hodiny ubíhaly, alkohol v krvi rostl a hranice i bariéry opadávaly. Zejména se rozjel Klein, kterému nevadilo, že slečna by ho zřejmě přeprala jednou rukou. Další dvě to zkoušely kolem sebe všude možně, nejdříve na mne, pak i na Sovu. Sovova filozofie však velí, že "raději úplně hloupou, ale pořádnou pornoherečku. Lepší než chytřejší, která ti pořád do něčeho bude kecat." Už ani pořádně nevím, jak to dopadlo, protože jsem se znovu přemístil na bar, kde jsem posléze potkal Kleinovu expřítelkyni, která pár měsíců trpěla ve společném vztahu jeho excesy. "Co to tam proboha má?" ptala se nevěřícně a koukala s úsměvem na Kleinovu novou milou. "Tak to dobrý párek" zhodnotila.

Domů jsem se dostal až hodně pozdě, zaplaťpánbůh sám, protože Sova měl nápady spojené s přespáním u mne. Druhý den mi bylo velmi neveselo a záležitosti spojené s popíjením zelené jsem odsoudil. Neuběhly však ani tři dny a po celém dni stráveném v zaměstnání jsem asi v 22h vysíleně padl do křesla a sledoval TV. Na počítači mi zazvonila PM v IRC kanálu, který používáme jako slezinu pro CS nebo War3 klání. Kupodivu to byl Sova. Nejdříve jsem si myslel, že chce dostat nakopáno od mé skřetí armády ve Warcraftu III..

Konverzace je autentická bez úpravy chyb a překlepů :

  • hele co děláš?
  • no ted sem koukal na TV
  • nechceš jít zapařit s dvěma sestřičkama?
  • s jakejma sestřičkama ?
  • no se sestřičkama jedna dělá ve střešovicívh a ta druhá nevim
  • to už je dost pozdě, ne ?
  • z seznamka.cz :-) ?
  • no vna mi psala že se nuděj a maj dobrou náladu tak jestli neseženu kámoše víš
  • hehe
  • a jmenuje se ve skutečnosti Aleš :-)
  • ta jedna je docela pěkná blondýnka z Olomouce někde tady bydlí v Dejvicích je to v poho zavolal bych jí
  • a ta druha bude priserka
  • a ta vyjde na me :-(
  • to nevim, ale poptal bych se, ale asi ne
  • ne ne ne
  • tak to domluv na zejtra
  • zejtra je pasé vona říkal teď maj prej vypečenou náladu a bydlej spolu v bytě
  • vona říkal.... tak to ye jasny... a kam bysme jako meli jet ? ja sem prisel v 21h domu a byl sem od rana v praci.. uz sem linej nekam daleko..
  • co autem?
  • alespoň bych natankoval
  • to budou nejaky prisery
  • tobe to jednou nestacilo ?
  • :-)
  • ne ta jedna je pěkná to vim, ale tu druhou neznám
  • a jak to vis ?
  • poslala mi fotéčku a není to žádná taková stažená z netu
  • at posle fotéčku i ty druhy
  • na blind nejdu
  • ty vole neni co ztratit:-)
  • dustojnost vole
  • já se poptám
  • tak se optej, jesli kamaradka neni turbo
  • jasná páka

A jak to dopadlo? No jasně, že asi v 22:50 byl Sova u mne, zajeli jsme na pumpu pro benzín a dvě lahve vína a jelo se kamsi do Dejvic. Nutno podotknout, že co se týče "OUT-LOOKU" zmíněných děvčat, bylo již daleko lépe a dopadlo to celkem zajímavě...

Tím nechci nikomu doporučovat ani ho odrazovat od "Lásky přes internet", znám dokonce několik párů, kde to opravdu funguje, ale i přes to zůstávám k této formě skeptický. Přece jen mi připadá, že na na internetu je větší procento výskytu podivných individuí. Ostatně to je po 23h v baru taky, takže to je prašť jako uhoď...

Ale to už je jiný příběh...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama