playstation-3-z-pohledu-bezneho-uzivatele
Hry Článek Playstation 3 z pohledu běžného uživatele

Playstation 3 z pohledu běžného uživatele

Kuchař Martin

Kuchař Martin

18. 6. 2007 01:00 70

Seznam kapitol

1. Úvod a pohled na základní možnosti 2. PS3 jako DVD a Blu-ray přehrávač 3. PS3 jako multimediální přehrávač 4. PS3 a Internet
5. PS3 jako herní konzole 6. PS3 a další drobnosti 7. Závěrečné zhodnocení

Troufám si říci, že snad žádnému z počítačových nadšenců nemohla ujít přítomnost PS3 na českém trhu. Samozřejmě, že ani náš server nezaváhal a obohatil Vás o cenné informace v první recenzi. Dnes se k této konzoli vrátíme, avšak podíváme se na ní z praktického úhlu, kdy se zaměříme na reálné nasazení v domácnosti a ukážeme si, jaké možnosti získá uživatel nákupem této hi-tech hračky poslední generace.

Reklama

Na našem serveru jste již o Playstationu 3 (PS3) samozřejmě mohli číst - recenze kolegy Zdeňka Obermaiera rozebrala tuto hračku docela podrobně a čtenářům představila jeho hlavní součásti. Pokud Vám náhodou unikla anebo se k ní chcete vrátit, zde je odkaz. My se ale dnes podíváme na chloubu společnosti Sony trošku jinak. Detailní technické parametry necháme dnes zcela stranou a ukážeme si, co můžete koupí Playstationu 3 ještě získat a jaké domácí spotřebiče Vám může plnohodnotně nebo alespoň částečně nahradit.

 V obýváku pod plochou TV Vám PS3 ostudu neudělá.(Pro zvětšení klikněte).
i Zdroj: PCTuning.cz
V obýváku pod plochou TV Vám PS3 ostudu neudělá.(Pro zvětšení klikněte).

Pokud se na konzoli podíváme čistě z pohledu designu, můžeme s klidem prohlásit, že máme co dočinění s moderním (ale elegantním) provokatérem. Decentní prvky v podobě oblých hran se spojují s velmi moderním povrchem v podobě super-lesklého černého plastu v kombinaci s chromovanými doplňky. Mnoho z Vás jistě zapláče neboť si řeknou, že něco takového se jim ke staré televizi a dřevěnému nábytku příliš nehodí, druhá část zákazníků bude naopak velmi nadšena, protože firmou SONY navržené řešení je ideální k moderním plochým TV obrazovkám ve spojení s moderními podstavci, které jsou v mnoha případech řešeny z čirého nebo pískovaného skla - zde se tato hračka bude nádherně vyjímat.

Playstation 3 z pohledu běžného uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz


To nejvhodnější pozadí pro moderní herní konzoli...

Dost už ale designu - tato oblast je totiž tradičně velmi subjektivní neboť pořekadlo "100 lidí 100 chutí" platí stále. Nyní je čas se podrobně podívat nejenom na to, co v sobě PS3 integruje, ale především si říci co nám tato integrace přinese. Většinu uživatelů zajímá především finální funkčnost a ne holý seznam zařízení, které dokáže Playstation 3 nahradit.

Pokud bychom se tedy na tuto next-gen konzoli podívali okem laika a chtěli vědět, jaké funkce nám dokáže v domácnosti tato "krabička" přinést, dostali bychom odpověď v přibližně tomto znění: dostanete (nejenom) herní konzoli ale i DVD + Blu-ray přehrávač, Internetový prohlížeč a multimediální přehrávač... PS3 tedy dokáže částečně nahradit specializovaný multimediální počítač, tzv. HTPC (Home Theater PC).

Z pohledu krásnější poloviny lidstva se však Playstation 3 může jevit jako "drahý a zbytečný krám" - zejména v situaci, kdy bude finančně soupeřit s dovolenou spojenou s opalováním u moře. Pro tuto situaci je dobré mít v záloze nějaký ten film na nosiči Blu-ray (typicky Casino Royale) a můžete zároveň předvést, proč jste před půl rokem koupili tu LCD televizi (dříve: další blbý a zbytečný krám). Z kombinace dvou zbytečných krámů je totiž ve finále docela solidní filmové "pokoukáníčko".

Playstation 3 z pohledu běžného uživatele
i Zdroj: PCTuning.cz

.

Nechejme ale planých úvah, a vrhněme se na praktické ukázky použití v jednotlivých oblastech předpokládaného nasazení, které budou předvedeny v následujících kapitolách:

  • PS3 jako DVD a Blu-ray (BD) přehrávač,
  • PS3 jako multimediální přehrávač,
  • PS3 jako herní konzole,
  • PS3 a další drobnosti
  • ...

    Je předem jasné, že v praktickém použití se nestane, aby byla konzole použita pouze k jedné z daných kategorií, tato metoda byla zvolena pro zvýšenou přehlednost tohoto článku. V praxi se samozřejmě jedná o jisté zkombinování všech těchto oblastí, kdy každý uživatel využívá jednotlivé z nich podle své libosti.

    Předchozí
    Další
    Reklama
    Reklama

    Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

    Reklama
    Reklama