zvitezi-ten-treti-nintendo-wii-cesta-ke-korenum-zabavy
Hry Článek Zvítězí ten třetí? Nintendo Wii - cesta ke kořenům zábavy

Zvítězí ten třetí? Nintendo Wii - cesta ke kořenům zábavy

Z. Obermaier

Z. Obermaier

1. 1. 2007 01:00 75

Seznam kapitol

1. Úvod aneb... ten třetí vzadu 2. Obsah balení 3. Nintendo Wii - technologie 4. Nintendo Wii - začínáme
5. To hlavní - aneb jak se na Wii hraje 6. Hry - výběr 7. Problémy s Wii 8. Závěr

Obsahuje video: Na začátku prosince byla na trh oficiálně uvedena konzole Wii společnosti Nintendo. A protože jsem byl jeden z těch šťastnějších a mám ji už od data uvedení k dispozici, rád bych se s vámi v dnešním článku podělil o dojmy a zkušenosti po měsíčním používání. Narozdíl od technicky nabušených konzolí Playstation 3 a XBox 360, které se zaměřují na virtuální svět - přináší Wii něco, na co se v poslední době tak trochu zapomínalo - přenáší hráče z jejich herních doupat mezi jejich přátele a kamarády (osobně vyzkoušeno).

Reklama
Zvítězí ten třetí? Nintendo Wii - cesta ke kořenům zábavy
i Zdroj: PCTuning.cz

Ihned po uvedení na trh 9.12.2006 se rozpoutala kolem konzole Wii skutečná bouře. V Japonsku a Anglii byly veškeré dodávky okamžitě vyprodány během několika hodin. V naší republice byla situace obdobná, během několika málo dní se po všech do ČR dovezených kusech doslova zaprášilo. Zájem kupujících neopadl ani do konce roku a cíl který si společnost Nintendo stanovila - prodat do konce roku 4 miliony konzolí se téměř naplnil (do 28.12 se prodalo po celém světě 3.2 milionů kusů těchto zařízení). Pro srovnání uvedu že PS3 se prodalo něco kolem 1.2 milionu a Xboxu 360 prodal Microsoft za rok přes 7 milionů kusů. Tímto se společnost Nintendo s Wii dostala absolutně na vrchol z pohledu prodeje všech nových konzolí, jelikož do léta určitě překoná i Xbox 360 o PS3 spolu s jeho dlouhodobou nedostupností ani nemluvě.

Nintendo boduje i z pohledu tržeb, jelikož tato společnost jako jediná vydělává i na prodeji samotných konzolí, jejichž výrobní cena je velmi nízká - asi 150 dolarů. Při prodejní ceně v USA, která je 225 dolarů má společnost zisk z jediného prodaného kusu určitě alespoň 50 dolarů, což je velmi slušné vůči dotovaným konzolím Xbox 360 i PS3, kde výrobci vydělávají jen na prodeji her.

V prodeji her na systém Wii si určitě také není na co stěžovat, je zvykem že hry na konzole Nintenda byly a jsou nejdražší, a podle statistiky největších světových prodejců her si téměř každý zákazník ke konzoli Wii koupil i hru Zelda - Twilight Princess, což při prodaných třech milionech zařízení znamená dva miliony prodaných kusů této hry! Jen připomenu že u nás tato hra stojí i s DPH 1700Kč! O zisku jen z prodeje této jediné hry si udělá každý představu sám.

Vše co jsem napsal výše říká jediné, už po měsíci se stalo Wii fenoménem dnešní doby, bylo o ní popsány tisíce recenzí jak v papírových, tak elektronických magazínech. Každý mluví o Wii a i největší celebrity se nechávají fotit s ovladačem Wii-mote. Americký časopis Stuff dokonce nechává své modelky hrát sportovní hry na Wii v bikinách a jako senzaci to uveřejnil na svém webu i časopise. Nintendo Wii je nyní už legendou, a sám jsem se přesvědčil že to co se o něm říká je skutečně pravda, hraní na Wii vás vrátí do prvopočátků hraní, do doby kdy hry neměly next-gen grafiku ale byly tak neskutečně zábavné a hratelné - vítejte do nově nalezené, krystalicky čisté dimenze zábavy ... vítejte do světa Wii!

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama