Spintires: Mudrunner – American Wilds – bahno made in USA
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Spintires: Mudrunner – American Wilds – bahno made in USA

Spintires: Mudrunner – American Wilds – bahno made in USA

Jan Schrenk

Jan Schrenk

14. 11. 2018 03:00 7

Seznam kapitol

1. Bahno made in USA 2. Co je nového? 3. Změna strategie 4. Co je tedy tady vlastně nového? 5. Koupit, nekoupit?

Pět let svážím dřevo z tajgy. Překonávám spadlé kmeny, kamenité srázy i zrádné močály. Jsem zvyklý na naše mašiny. Ty samozřejmě stejně tak dobře odvezou kmen tisíciletého cedru jako raketu SCUD. Ale co takhle Amerika, pánové?

Reklama

Marketing?

Znám jen nemnoho her, které pocházejí z ruských luhů a hájů. Shodou okolností jsou to ale mé vůbec nejoblíbenější herní série IL-2 Šturmovik a…a nový IL-2 Šturmovik. Pravda, v čele tohoto projektu stojí Američan. Z Ruska ale pochází třeba i populární WarThunder, nebo právě off-road simulátor Spintires, který jsme před časem recenzovali.

Spintires: Mudrunner – American Wilds – bahno made in USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Není bez zajímavosti, že jak původní, tak nový Šturmovik začali na východní frontě Velké vlastenecké války, aby po několika letech tvůrci více či méně kostrbatým způsobem přešli na západ, který otevírá přeci jen o dost větší finanční potenciál. Jenže zatímco u Šturmoviku se cesta na západ přímo nabízela, u odreagovávačky (a stále tak trochu indie projektu) jménem Spintires mě tyto kroky vlastně docela překvapily.

Takže Amerika.

Jak na mě, jakožto velkého fandu série, nové zaměření působí? Když jsem se o American Wilds dozvěděl poprvé (což bylo pohříchu asi teprve měsíc zpátky), tak se mi koutky úst mírně pozvedly a já dostal na Ameriku chuť. Na druhou stranu jsem nehledal žádné další podrobnosti, nezjišťoval, jaké mapy a jaká vozidla na nás tvůrci chystají a už vůbec jsem neověřoval, jestli se bude nějak výrazněji měnit filosofie hry. Prostě a jednoduše jsem se chtěl nechat překvapit.

Spintires: Mudrunner – American Wilds – bahno made in USA
i Zdroj: PCTuning.cz

Instalace (přes Steam) zhruba gigabajtového datového balíku je v dnešní době věcí chvilky a já zcela bez slzy v oku vzpomínal na několikahodinové čekání při stahování stogigabajtové Forzy Motorsport 7. Po spuštění na mě vykouklo trošku modifikované menu, mírně upravené barvy. Pro recenzi jsem se rozhodl připojit i volant, což jinak pro sérii Spintires díky výborně zvládnutému ovládání pomocí myši a klávesnice není paradoxně úplně nezbytně nutné, ale zuřivé kroucení v terénu tomu dodá další atmošku :)

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama