V-Rally 4 – ani ryba, ani rak
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek V-Rally 4 – ani ryba, ani rak

V-Rally 4 – ani ryba, ani rak

Jan Schrenk

Jan Schrenk

18. 10. 2018 14:00 8

Seznam kapitol

1. Sladká devadesátá 2. Grafický kabátek je poněkud obnošený 3. Simulace? E-e. 4. Chyby chyby chyby 5. Něco pozitivního: bohatý obsah 6. Diskutabilní motivace

Oživování starých sérií je zajímavým fenoménem. Ze záhrobí se vrací pokračování či remaky filmů, hudební kapely a samozřejmě i hry. Série V-Rally před patnácti roky nepatřila zrovna mezi áčkové tituly. Nový V-Rally vypadá slibně, nabídne vám rozsáhlý autopark, různé disciplíny na spoustě tratí z celého světa, ale celé pohromadě to stejně příliš nefunguje.

Reklama

Sladká devadesátá

Je vskutku vtipné, jakou míru nostalgie může člověk při dnešní produkci počítačových her zažívat a jakou brutální porcí patosu následně zahrnovat moderního čtenáře. Ne že bych byl fanda smýšlení, že v devadesátkách byla tráva zelenější, že si děti ještě vážily svých rodičů a že nejlépe strávené odpoledne představovala hra Na babu. Dnešní spratci nevědí, jak se Na babu hraje. A není ta tráva letos nějaká vybledlá?!

V-Rally 4 – ani ryba, ani rak
i Zdroj: PCTuning.cz

Ne devadesátá léta nebyla ideální. Ferrari marně bojovalo o titul, z rádia hrály Backstreet Boys (to tvrdé Y v hrály je úmysl) a já si jako žáček druhého stupně ZŠ někde nějakým omylem upirátil kopii původního V-rally. A už tehdy jsem se ptal sám sebe: Proboha, proč jsem si neukradl raději něco jiného? Skvělé Need For Speed II a ještě lepší Trojka. A na sklonku milénia a Čtyřka s fantastickou Porsche Pětkou. Formule vzkvétaly nejen pod taktovkou Geoffa Crammonda a milovníci hlíny neměli k dispozici jen výborný počátek série Colin McRae Rally, ale i pěkných pár alternativ. Možností byla prostě tehdy spousta, přesto někteří smutní lidé udělali tu chybu, že si pořídili právě V-rally. A jak jsem naznačoval, patřil jsem mezi ně i já.

V-Rally 4 – ani ryba, ani rak
i Zdroj: PCTuning.cz

K Rally závodům sice nemám nijak zvlášť kladný vztah, ale přesto v PC světě existovala jedna výjimka, která patří do zlatého fondu „mých“ her. Jmenovala se Richard Burns Rally (RBR) a je tomu již 14 let, co vznikla. Vytáhl jsem tedy volant z kumbálu, a věřil jsem a doufal, že by se třeba tvůrci série V-Rally maličko zhlédli právě v RBR. Přiznávám otevřeně, že přípravě jsem příliš nedal a o titulu si před jeho instalací nezjistil prakticky nic. O to větší překvapení mě ovšem čekalo.

V-Rally 4 – ani ryba, ani rak
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama