Fenomén PUBG: Které hry mají/plánují svůj Battle Royal mod?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Fenomén PUBG: Které hry mají/plánují svůj Battle Royal mod?

Fenomén PUBG: Které hry mají/plánují svůj Battle Royal mod?

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

23. 1. 2018 10:00 9

Seznam kapitol

1. Zapomeňte na MOBA 2. PUBG a jeho kořeny 3. PUBG Battle Royale zdarma 4. Něco mezi Battle Royale a Hunger Games 5. Trošku jiné Battle Royale hry
6. Battle Royale pro děti 7. Plánované Battle Royale hry 8. Další Battle Royale na obzoru 9. Kdo další vstoupí do hry?

Playerunknown's Battlegrounds (PUBG) se skoro přes noc stal nejhranější hrou na Steamu, což nenechalo chladného snad žádného z vydavatelů. Nově stanovený žánr Battle Royale v podobě modu dostalo už několik výrazných herních titulů včetně GTA či Minecraftu. Další velké hry vlastní Battle Royale připravují a vznikají i zcela nové.

Reklama

Zapomeňte na MOBA! Světu vládne Battle Royale, neotřelý kompetitivní mod, který loni zpopularizovala hra Playerunknowns Battlegrounds (PUBG). V této hře se s padákem snesete na obrovské herní pískoviště a máte za úkol jen jedno jediné – přežít. Je jedno, jak to uděláte, zdali se pustíte do chladnokrevného zabíjení, nebo se raději někam schováte. Jisté je jenom to, že jakmile zemřete, hra pro vás končí. Respawn v této hře neexistuje.

Fenomén PUBG: Které hry mají/plánují svůj Battle Royal mod?
i Zdroj: PCTuning.cz

Jednoduchý, ale v konečném důsledku takřka revoluční námět učaroval milionům lidí po celém světě. I když je PUBG stále pouze v předběžném přístupu, koupilo si ho na 30 milionů hráčů a stala se nejhranější hrou na Steamu za rok 2017. Vedle toho PUBG pokořila rekordy sledovanosti na Twitch.tv.

Fascinující čísla Playerunknowns Battlegrounds by se měla dále navyšovat, neboť brzy nastane doba kdy PUBG (nebo nějaká jiná hra s Battle Royale) vstoupí na e-sportovní scénu. Stát by se to mohlo už letos.

Jak už to tak bývá v herním průmyslu, na popularitě PUBG, respektive nově vzniklého modu/žánru Battle Royale, se chtějí svézt téměř všichni herní vydavatelé. Některé hry tak zpětně dostaly Battle Royale mody formou bezplatného updatu nebo DLC, jiné tato změna čeká v nejbližších dnech. A pak jsou tu fungl nové hry, které s myšlenkou Battle Royale začaly vznikat, a kterých se dočkáme až později. V tomto článku se zaměříme na všechny hry s Battle Royale modem, ať už ty, které můžete hrát teď hned, nebo ty, které budete moci hrát v budoucnosti.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama