Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný

Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

28. 3. 2017 03:00 39

Seznam kapitol

1. Na cestě za záchranou 2. Jako podle šablony 3. Svět není černobílý 4. Slečná trošku šilhá – všude stejná prsa 5. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Kultovní série akčních sci-fi RPG se v nejnovějším díle odpoutala od svých kořenů a společně s hlavními hrdiny se v kryobankách vydala najít novou galaxii. Andromeda je plná tajemství a otevřenější rozlehlý svět láká k pečlivému zkoumání. Nedá se ale říct, že takový přístup novému dílu svědčí.

Reklama

Mléčná dráha je ve velkém nebezpečí. Valí se na ní zabijácké stroje Reapeři a chystají se jí celou vyhladit. S nebezpečím jsou zatím seznámeni pouze stovky lidí. A ti se nechávají zamrazit do kryopouzder a v obrovských archách odplouvají najít nový domov.

Mass Effect: Andromeda – vesmír je tak jednotvárný
i Zdroj: PCTuning.cz

Cílem vesmírných kolonizátorů, mezi nimiž najdeme i dvojici hlavních postav – Saru a Scotta Ryderovi – se má stát galaxie Andromeda. Ta je stovky světelných let vzdálená a jako taková tedy ještě není dostatečně prozkoumaná. Při příletu na okraj galaxie tedy pro přeživší nastává úkol číslo 2 – pečlivě prozkoumat možnosti jednotlivých planet.

Sara či Scott, mezi nimiž si na začátku hry vybíráte, po příletu převezmou funkci tzv. Pathfindera, což je novodobý velitel přesunu a zároveň i základní kámen nového politického systému přeživších. Úkolem Pathfindera je přitom řídit osidlování nových planet a to, což je opravdu hodně zajímavé, vždy z první linie.

Aniž bych vám brala radost z nejrůznějších dějových zvratů a překvapení, k příběhu řeknu už jen to nejnutnější. V galaxii Andromeda není vše tak růžové, jak by si noví osadníci přáli. Planety v galaxii přinášejí různé možnosti, zároveň vás však vždycky něčím potrápí – ať už to jsou nevlídní živočichové nebo třeba nevyhovující podnebí.

Nové prostředí galaxie Andromeda by společně s novým pojetím celého herního systému mělo poskytnout hromadu nepředvídatelných dobrodružství. Schválně píšu „mělo“, čímž chci po vzoru příliš čitelné hratelnosti naznačit, že ve skutečnosti tomu tak není.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama