Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem

Transport Fever – Tentokrát i po vodě a vzduchem

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 11. 2016 03:00 19

Seznam kapitol

1. Zvýšení příjmů, snížení výdajů 2. Váš osud visí na vlásku 3. Zkušenosti nerostou na stromě 4. Tady se na kapitalizmus nehraje 5. Po všech stránkách neotesaný 6. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Pozor, pozor! Na první kolej přijelo pokračování dopravního tycoonu Train Fever z roku 2014. Transport Fever přináší kromě vlaků a automobilů také lodní a leteckou dopravu, díky čemuž někomu může připomenout Transport Tycoon. Dokáže legendu sesadit z trůnu? Odpověď hledejte v recenzi.

Reklama

Pamatujete si na Train Fever? Dopravní tycoon od mladého vývojářského studia Urban Games, který zaplatili fanoušci a investoři na crowdfundingovém portálu Gambitious, potěšil především milovníky mašinek. Ve své podstatě se totiž jednalo o takové pískoviště, kde jste si mohli bez zábran (a nepořádku na podlaze a potažmo i bolesti při šlápnutí na ostrý dílek) stavět propracované železniční tratě.

Train Fever z roku 2014
i Zdroj: PCTuning.cz
Train Fever z roku 2014

Základní formulka byla ještě doplněná klasickou silniční dopravou, ke komplexitě a návykovosti Transport Tycoon ji však stále hodně chybělo. K vytouženému cíli, tedy k nahrazení stařičké legendy, se Urban Games rozhodli přiblížit novým dílem série. Ten si pojmenovali vcelku příznačně Transport Fever.

Hlavní novinkou Transport Fever jsou dva nové způsoby dopravy (lodní a letecká), které jsou doplněné příběhovou kampaní a několika změnami v hratelnosti. Ale abychom nepředbíhali, pojďme si udělat malý úvod do problematiky tohoto typu her.

Lodní a letecká doprava najde uplatnění především na velkých mapách a na velké vzdálenosti.
i Zdroj: PCTuning.cz
Lodní a letecká doprava najde uplatnění především na velkých mapách a na velké vzdálenosti.

Transport Fever se žánrově řadí mezi tzv. „dopravní tycoony“. Jedná se tedy o strategii, v níž je vaším hlavním úkolem budování fungující dopravní společnosti. To obnáší zřizování nových dopravních spojů, výstavbu zázemí včetně zastávek a tratí, nakupování dopravních prostředků a pochopitelně i samotným transportem zboží nebo lidí.

Každý převezený člověk, ba dokonce i každá převezená surovina znamená peníze do vaší pokladny. Jenže na celkovém zisku/ztrátě se odráží i náklady. To znamená, že musíte zvolit správnou dopravu, správné dopravní prostředky, správné trasy i intervaly atd.

Vybudovat ziskovou dopravní společnost zkrátka není zase tak jednoduché a v Transport Fever to platí více, než v Transport Tycoon a dokonce i více než v Cities in Motion 2 a podobných hrách. Bohužel ne vždy se na tom podepisuje citelná snaha tvůrců o vytvoření obtížnější strategie.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama