Hry chystané na závěr roku 2015: Jedna pecka za druhou
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Hry chystané na závěr roku 2015: Jedna pecka za druhou

Hry chystané na závěr roku 2015: Jedna pecka za druhou

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

14. 10. 2015 03:00 27

Seznam kapitol

1. Úvod, Human Resource Machine 2. V ještě vzdálenější budoucnosti na Měsíc: Anno 2205 3. Assassin´s Creed: Syndicate a 300 hodin hraní ve Fallout 4

Pokud patříte mezi vášnivé hráče videoher, určitě víte, že nastalo to nejlepší období roku. V předvánoční době se nám vydavatelé snaží co nejvíce podstrojovat, takže je pořád co hrát. My se teď podíváme na hry, které by vám v nadcházejícím období rozhodně neměly utéct, a k tomu samozřejmě přidáme i informace, proč tomu tak je.

Reklama

Začalo z pohledu hráče vůbec nejzajímavější období roku. Předvánoční čas je příslibem hromady zajímavých herních novinek, které na nás vydavatelé hrnou v dobré naději, že si je koupíme pod stromeček.

Ani tento rok ze zajetého standardu nijak zvlášť nevybočuje, i když přísun zajímavých nových her je možná o něco střídmější nežli v předešlých letech. Na vině jsou několikerá odložená vydání (budeme se jimi zabývat později), z nichž minimálně jedno je velmi bolestné. Na druhou stranu, pokud to hrám pomůže, vždycky je lepší odložení, nežli zklamání z nedopečené hry. Ostatně ještě máme na patře pachuť hromady z nich… jmenovitě Assassin’sCreed: Unity, Batman: ArkhamKnight nebo nedávno vydaná Might&MagicHeroes VII.

Tvrzení, že těch nových zajímavých her, kterých se dočkáme letos před Vánoci, nebude zase tolik, vychází samozřejmě z čistě subjektivního dojmu. A i tento dojem se nakonec může změnit. Vždyť je tu ještě nezávislá herní scéna, která napravila už i větší herní sucha, nehledě na to, že i jedna jediná dobře „spíchnutá“ hra dokáže bavit roky. Znáte to asi taky.

Hry chystané na závěr roku 2015: Jedna pecka za druhou
i Zdroj: PCTuning.cz

V plánu na konec roku 2015 přitom máme i tyto adepty. Jedná se o hry, které s klidným svědomím můžeme zařadit mezi nejočekávanější tituly posledního desetiletí. Tipnete si, jakých her se to týká? Nepochybuji, že ano. Proto úvod nebudu dál natahovat a vrhnu se rovnou na jízdní řád. Najdete v něm převážně „velké“ hry s mnohamilionovými rozpočty, ty malé nezávislé nás překvapí…

Videohry v tomto článku jsou řazeny podle plánovaného data vydání verze pro PC. Vedle data vydání a oficiální stránky hry u každého titulu najdete informaci o vývojáři a vydavateli. To o něm často prozradí více nežli tisíc slov.

Human Resource Machine

Vývojářské studio Tomorrow Corporation vám možná nic neříká, ale když zmíním dvojici her World of Goo a Little Inferno, určitě vzplanete jako louč. Jedná se totiž o mnohamilionové hity a neotřelé logické hříčky, které posunuly hranice herní tvorby zase o něco dále. A Human Resource Machine by se to mohlo podařit také.

Teprve před pár hodinami představená logická hra Human Resource Machine nám nabídne nevýznamného kancelářského pracanta, který se snaží vyhovět svému nadřízenému a prací pro něj si zajistit obživu na následující dny a týdny. Jediným jeho cílem v pracovním mumraji přitom bude – a teď se podržte – programování.

Programování v Human Resource Machine by ovšem nemělo být kdovíjak obtížné. Podle tvůrců sestává pouze z jedenácti základních příkazů, s nimiž by si měli poradit i programování nepolíbení hráči.

Hratelnost přitom bude založená na tom, že každičký přidělený úkol pěkně rozeberete a dílčí kroky poskládáte do jednoho, co nejlépe optimalizovaného celku. Postupem času vám pak hra bude „nakládat“ obtížnější a obtížnější úkoly, které navíc budete muset splnit třeba za daný časový limit, nebo v určitém počtu tahů.

Pokud vás tato hra zaujala, můžete zhlédnout také uveřejněný trailer. Je z něj jasně čitelný výtvarný rukopis vývojářů z Tomorrow Corporation. Jako byste koukali na Little Inferno, no ne? Hra vychází už za pár hodin!


Warhammer: End Times - Vermitide

Nezávislé švédské studio Fatshark se rozhodlo jít na tematiku Warhammeru trochu jinak a namísto nekonečného zástupu strategií nám přinášejí hru, která se řadí mezi akční. Přitom je dále zcela originální a vydává se cestou kooperativního řádění až pro čtyři hráče, díky čemuž by mohla být skvělou alternativou nejen pro Evolve, ale třeba i pro Left 4 Dead.

Příběh hry je zasazený do města Ubersreik, které je už od dob The End Times obsazeno rasou skavenů. Na hráčích přitom bude, aby město dobyli zpět. K tomu budou mít k dispozici celkem pětici hlavních hrdinů – whitch hunter, ohnivý mág, elfí lučištnice, voják a trpaslík. Každý z těchto hrdinů přitom bude mít k masakrování skavengenů jiné vybavení, v případě whitch huntera to budou například pistole a dýky.

Ačkoliv jsou postavy vybavené i zbraněmi na dálku, jádro hratelnosti je založené na soubojích zblízka. Tvůrci z Fatshark si přitom zakládají nejen na vysoké obtížnosti, ale také na velmi detailním vyobrazení účinků vašeho řádění. Potvory budete moci detailně čtvrtit, přesnými ranami jim usekávat ruce, nohy, hlavy i ocasy. Atmosféra krvelačného frenetického řádění by tak měla být zaručená, což prozrazují i první záběry ze hry:

Ke každé správné řežbě patří i loot, na nějž autoři Fatshare také nezapomněli. Během misí, jejichž zadání si hráči jen tak mimochodem budou vyzvedávat například v hospodě, budou k dispozici hromady různého lootu. Mezi ním se budou nacházet nové mocné zbraně, ale také další blíže nespecifikované artefakty a možná i brnění, helmy atd.

Warhammer: End Times – Vermitide by mohla být letošním černým koněm. Jak to se hrou dopadne, se dozvíme už 23. října, kdy vyjde pro naše počítače. Plánované jsou i verze pro konzole Xbox One a PlayStation 4, těch se však dočkáme až na začátku příštího roku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama