Jedinečné Zombi se řítí z WiiU na naše PC
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Jedinečné Zombi se řítí z WiiU na naše PC

Jedinečné Zombi se řítí z WiiU na naše PC

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

27. 8. 2015 03:00 7

Seznam kapitol

1. Lákadlo jménem ZombiU 2. Jiný a svým způsobem geniální 3. Londýnu to v dešti sekne 4. Kulek je málo, zombie zase moc
5. Někdy je nejlepší vzít nohy na ramena 6. Grafický lifting se moc nepovedl 7. Hardwarové nároky z WiiU 8. Závěrečné shrnutí, hodnocení hry

Zombi je konverze tři roky staré akční hry ZombiU pro konzoli WiiU. Jelikož tato hra zcela bez výhrad využila displej gamepadu WiiU a nabízela i několik dalších zajímavých prvků, mnoho lidí ji označovalo za zlomový titul. Na počítačích ovšem ztrácí jednu ze svých hlavních předností. V dnešní recenzi si odpovíme na to, zdali nás dokáže bavit i bez ní.

Reklama

Přiznám se. ZombiU mě na konci roku 2012 lákala ke koupi konzole WiiU. Recenze hlásaly, že se jedná o zlomovou hru, která ostatním vývojářům ukáže, kterak využít dotekové ovládání WiiU, nehledě na pochvalné hlasy ohledně atmosféry a vůbec netradičního herního systému.

O tři roky později už je tak nějak zřejmé, že konzole WiiU byla pro Nintendo spíše slepou uličkou*. A vedle toho si navíc ZombiU, jednu z nejdospělejších her pro konzoli WiiU, můžeme zahrát i na počítačích (a konzolích nové generace). Jak by vám prozradily paní, které se Strážní Věží v ruce hledají ztracené duše, cesty Páně jsou holt nevyzpytatelné.

Jedinečné Zombi se řítí z WiiU na naše PC
i Zdroj: PCTuning.cz

V březnu tohoto roku japonská společnost totiž oznámila, že pracuje na dedikované herní platformě s označením NX, která nese zcela nový koncept. Podle všeho by se mělo jednat o skutečnou next-gen konzoli, nicméně k oficiálnímu představení dojde až v příštím roce.

Jedinečné Zombi se řítí z WiiU na naše PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Patent nového zařízení od Nintenda.

I přestože bychom nad vydáním Zombi měli (alespoň teoreticky) jásat, na místě jsou spíše obavy. Jak jsem předznamenala v úvodu článku, Zombi ztratila jeden z nejzajímavějších prvků, který přicházel s netradičním ovladačem WiiU a aby toho nebylo málo, od vydání hry, navíc pro hardwarově velmi slabou konzoli, už uplynulo několik let. Tyto dvě skutečnosti zaváněly spíše průšvihem, ale abych vás nenapínala až do konce, zase tak horké to nebude.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama