Proč je důležité se nebát a milovat svého robota
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Proč je důležité se nebát a milovat svého robota

Proč je důležité se nebát a milovat svého robota

Michal Rybka

Michal Rybka

26. 6. 2015 14:00 5

Seznam kapitol

1. Den robotů! 2. Sobotní soutěže: Sběrači kovů a záchrana medvěda 3. Moderní stavebnice, moderní bastlení 4. Co bylo k vidění: Robot s mozkem ke svačině 5. Co bylo ještě k vidění: dráhy, „Alfi“ z Lega i „Číslo 5“
6. Tisklo se a řezalo se 7. Robopsi, medvědi a obtížný robohmyz 8. Postavte si vlastního 9. I robotí dospěláci

V sobotu a neděli 13. a 14. června proběhl v Kongresovém centru Praha další Robotický den. Nezaváhali jsme a šli se tam podívat – a bylo to příjemné překvapení! Zaujalo mě nejen to, kolik mladých konstruktérů a konstruktérek se podílelo na soutěžích i na demonstracích, ale jak pozitivní vliv na robotizaci naší společnosti má Arduino a Lego Mindstorms.

Reklama

Robotický den je akce, která je organizována lidmi z MFF UK (Matematicko fyzikální fakulta Univerzity Karlovy) a občanského sdružení Robonika. Cílem Robotického dne je hlavně vzdělávání nejmladší generace, ale široká veřejnost se na něm může zcela zdarma seznámit i s firmami, které prodávají komponenty pro roboty a podobná high tech zařízení.

Robotický den se pořádá už od roku 2004 pod patronací MFF UK, hlavně pod dohledem RNDr. Davida Obdržálka z Katedry softwarového inženýrství. Zpočátku se jednalo o domácí kolo soutěže Eurobot, nicméně časem se přidalo sdružení Robonika, od roku 2012 se už soutěže Eurobot neúčastní a dnes jde o akci zcela samostatnou.

Proč je důležité se nebát a milovat svého robota
i Zdroj: PCTuning.cz

Roboakce vzbudila zasloužený dojem, jak můžete vidět na našich fotografiích, ale také ve fotogaleriích jiných účastníků.

Na nich jsou vidět i roboti, které jsme už v neděli nezastihli, například robot ze staré tiskárny, který hraje Hanojské věže. Vstup na akci v Kongresovém centru byl v neděli pro veřejnost zcela zdarma, takže byla hojná účast i celých rodin s potomstvem. Prostor Kongresového centra byl pro podobnou akci výborný, rozlehlý, světlý a s báječným výhledem na Prahu.

Proč je důležité se nebát a milovat svého robota
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama