Farming Simulator 2015: když to můžete zorat i pohnojit
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Farming Simulator 2015: když to můžete zorat i pohnojit

Farming Simulator 2015: když to můžete zorat i pohnojit

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

30. 10. 2014 03:00 18

Seznam kapitol

1. Hodně netradiční simulátor 2. Bez práce nejsou doláče 3. Když to v polovině zvadne 4. Čím nakrmit slepice?
5. Další herní činnosti 6. Zemědělské stroje, jízdní a destrukční model 7. Technické zpracování, grafika hry 8. Závěrečné shrnutí

První díl této série vypadal spíše jako úlet. Postupem času ale tento netradiční simulátor zrál a utvořila se kolem něj i silná komunita hráčů a moderů. Po roční odmlce se na naše počítače přiřítil nový díl série Farming Simulator. Časovou prodlevu tvůrci využili ke spoustě změn v čele s implementací nového enginu a možnosti kácení stromů.

Reklama

Nedávno jsem četla knihu Malevil od Roberta Merleho. Autor v jedné z pasáží píše, že život v sedle koně ubíhá úplně jinak, pomaleji. Pominu-li skutečnost, že se jedná o postapokalyptický román, v němž hlavní hrdinové nepřišli pouze o výsadu jezdit automobily, ale ztratili všechny technické vymoženosti moderní doby, dávám autorovi knihy za pravdu. V tomto názoru mě přitom neutvrdila projížďka na čtyřnohém zvířeti (z koní mám respekt), ale několik sezení u hry Farming Simulator 2015. V ní to vypadá, jako by se zastavil čas.

V pořadí pátý díl simulátoru farmaření pro PC (série odstartovala ročníkem 2008, ročník 2012 a 2014 však vyšel pouze pro přenosná herní zařízení včetně mobilní platformy) nenabízí žádné zběsilé mise, v nichž byste kvůli zdárnému splnění museli sbírat setinky sekundy náskoku vycizelovanou agresivní jízdou, dokonce nepřináší ani nutnost být ve svých rozhodnutích dokonalí nebo být ve svých manévrech na milimetr přesní. Nic z toho. Ve Farming Simulatoru 2015 můžete dřít, až z vás pot bude kapat. A přitom se kochat, jako doktor Skružný v české filmové klasice Vesničko má, středisková.

Jak vyplývá z předchozích dvou odstavců, Farming Simulator 2015 není, stejně jako všechny jeho předchůdci, hrou pro masy. Užijete si ji pouze v případě, že máte slabost pro zemědělskou techniku, rádi farmaříte, nebo máte zrovna teď chuť zkusit něco hodně nevšedního. Pakliže nepatříte do žádné zmiňované skupiny, dost možná si při čtení recenze budete klepat na hlavu a Farming Simulator 2015 si nakonec zahrajete kvůli ujištění, že si z vás nedělám srandu.

Farming Simulator 2015: když to můžete zorat i pohnojit
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď už však přejdeme k samotné recenzi, která bude tentokrát opravdu hodně osobní. Pro své okolí jsem totiž „Pražačka“, a to i přestože čtvrť, z níž pocházím, byla v době mého mládí vesnicí, kde jsem všechny zdravila „ahoj teto, ahoj strejdo“ (o tom, že se tato vesnice do územního plánu Prahy dostala teprve nedávno, ani nemluvě).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama