Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

18. 12. 2013 01:00 20

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Hry do 250 Kč – co očekávat 3. Hry do 250 Kč – konkrétní tipy I. 4. Hry do 250 Kč – konkrétní tipy II. 5. Hry do 250 Kč – konkrétní tipy III. 6. Hry do 500 Kč – konkrétní tipy I.
7. Hry do 500 Kč – konkrétní tipy II. 8. Hry do 1000 Kč – konkrétní tipy I. 9. Hry do 1000 Kč – konkrétní tipy II. 10. Hry nad 1000 Kč 11. Hry pro děti

Je to levné, zábavné a mají to všude – co je to? V posledním vánočním průvodci tohoto roku se mrkneme na ideální dárky na poslední chvíli, tedy herní tituly na PC. Protože je to spíše drobnost, které při výběru budete věnovat jen pár minut, nechali jsme stranou žánry a vše roztřídili podle cen. Je libo hru za 250, 500 nebo 1000 Kč?

Reklama

Výběr správné hry není zdaleka tak těžký, jak by se mohlo zdát. Počítačové hry, na rozdíl od jiných produktů, jsou buď dobré, nebo špatné. Nic mezi tím neexistuje. Vyhledat si informace o kvalitě hry je přitom v době internetu až dětsky snadné – stačí navštívit některý z meta serverů (např. www.metacritics.com), renomovaných herních webů (např. games.cz), nebo si přečíst článek podobný našemu vánočnímu průvodci.

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz

Při výběru proto nastává problém spíše u trefení správného žánru. Jak přijít na to, jaký druh her hraje dotyčný nejraději? Úplně jednoduše – stačí mu dobře naslouchat ve chvílích, kdy o své vášni mluví. A pakliže rovnou nezmíní, že např. „to RPGčko je úplně boží“, stačí debatu s ním trošku rozvést. Každý hráč bude potěšen, když se ho na hry začnete vyptávat, uvidíte.

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhou možností pro zjištění oblíbeného žánru je infiltrace do daného počítače. Zde potom nebudete hledat kompromitující maily nebo fotografie, ale složku s označením „hry“, „games“, „steam“, případně „steam library“. Jakmile se k této složce probojujete, sepíšte si názvy her, které v ní najdete. Následně stačí už jen otevřít internetový prohlížeč a podle jména her vyhledat, jaký žánr ve složce převažuje.

Tento způsob – byť se na něj Úřad pro ochranu osobních údajů bude mračit – má také další nespornou výhodu. Nekoupíte hru, kterou už dotyčný má.

Nakonec budeme apelovat na rodiče, kteří by se při výběru vhodné hry měli řídit také tzv. PEGI hodnocením. PEGI vyhodnocuje všechny hry na trhu podle obsahu – například zkoumá přítomnost násilí, sexu, drog, vulgarit atd. a číslem na přebalu informuje rodiče o vhodnosti hry pro jednotlivé věkové skupiny. Pokud na přebalu hry najdete například PEGI 7, znamená to, že je vhodná pro děti od 7 let věku. Dbejte prosím na tento údaj a nedávejte dětem dobrovolně špatný příklad.

Vánoční průvodce – nejlepší PC hry podle ceny
i Zdroj: PCTuning.cz

Teď už tedy máme vytipovaný správný herní žánr, a proto se pustíme do výběru konkrétních her. Naše tipy jsme pro lepší přehlednost rozdělili do několika cenových kategorií – hry do 250 Kč, hry do 500 Kč, hry do 1000 Kč a nad 1000 Kč. Zvláštní hru jsme potom věnovali také hrám pro děti.

Tipy na vánoční hry z minulého roku

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama