Velký přehled nejprodávanějších PC her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz
Hry Článek Velký přehled nejprodávanějších PC her všech dob

Velký přehled nejprodávanějších PC her všech dob

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

13. 9. 2013 03:00 74

Seznam kapitol

1. 10. místo 2. 9. místo 3. 8. místo 4. 7. místo 5. 6. místo
6. 5. místo 7. 4. místo 8. 3. místo 9. 2. místo 10. 1. místo

Taky by vás zajímalo, kterými hrami si herní vývojáři namastili kapsu nejvíce? Myslíte si, že nejprodávanější PC hrou všech dob byl akční Counter-Strike? Nebo snad strategická Civilization, Age of Empires, Populous, Portal, Doom? Omyl! Tyhle hry jsou proti titulům v našem žebříčku úplní zelenáči. Pojďte se s námi podívat na skutečné matadory.

Reklama

Rozporovat samozřejmě můžeme, která hra je reálně nejúspěšnější – pirátské kopie nikdo nikdy nespočítá. Oficiální čísla ale hovoří jasně. Velmi zajímavé je také srovnání s konzolemi, které jsou v prodejích daleko, daleko před PC verzemi. Například naivní, ale těžce návykový sportovní simulátor Wii Sports má na kontě přes 80 milionů prodaných kopií. Dost slušný výsledek, ne?

10. místo – World of Warcraft

World of Warcraft je první ze dvou MMORPG našeho žebříčku. Ale vzhledem k tomu, že jsme adepty na nejprodávanější hry všech dob seřadili vzestupně, World of Warcraft tuto bitvu prohrál. Zároveň musíme dodat, že jenom těsně.

Velký přehled nejprodávanějších PC her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

World of Warcraft se prodalo celkem 4,7 milionů kopií, což je pro společnost Blizzard Entertainment, která za tímto titulem stojí, rozhodně impozantní číslo. A o čem že desátá nejprodávanější počítačová hra všech dob je?

Velký přehled nejprodávanějších PC her všech dob
i Zdroj: PCTuning.cz

Na začátku si hráč, stejně jako i v dalších MMORPG hrách, vybere svůj charakter, s kterým se následně pustí do prozkoumávání otevřeného světa. V něm může bojovat proti různým příšerám, plnit questy, získávat zkušenostní body a zdokonalovat vlastnosti a dovednosti své postavy, nebo se bavit s ostatními hráči a zakládat sympatizující skupiny (guildy).

World of Warcraft byla zapsána do Guinnessovi Knihy Rekordů jako nejpopulárnější MMORPG hra podle on-line ankety, která proběhla v roce 2009. V současné době má již čtyři rozšíření - The Burning Crusade, Wrath of the Lich King, Cataclysm a Mists of Pandaria, přičemž poslední zmiňovaný „datadisk“ byl s velkou pompou vydán na jaře tohoto roku, ovšem u fanoušků zrovna moc nezabodoval (hodnocení na Metacritic mluví jednoznačně – z více než 900 hlasujících mu byla vygenerováno průměrné hodnocení 4,4/10).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama