lifeview-not-only-tv-analogovy-dvb-t-tuner
Zábava Článek LifeView Not Only TV - analogový + DVB-T tuner

LifeView Not Only TV - analogový + DVB-T tuner

Kunčický Vít

Kunčický Vít

18. 9. 2007 01:00 28

Seznam kapitol

1. Not only TV?? 2. Jak to funguje? 3. ArcSoft TotalMedia 4. Praktický provoz

Recenzenti počítačových komponent se k mnoha produktům dostanou snáz než obyčejní smrtelníci. Zavoláte do spolupracující firmy a pokud se na zápůjčce skutečně domluvíte, pak produkt je u vás za dva-tři dny. Já jsem chtěl přenosný USB digitální DVB-T tuner, který by se dal použít na cestách. Firma Abacus nabídla model s podivným názvem "Not Only TV" LV5H od firmy LifeView.

Reklama

Prvním krokem recenzenta je poznat svého budoucího nepřítele (či přítele) ještě dříve, než dorazí. Většinou začínám průzkum u Google. Tentokrát jsem po zadání "Not only TV" (Nejenom TV) našel vše možné i nemožné, jen ne hybridní DVB-T tunery určené do portu USB. Ten název je prostě blbý nápad - zkusil jsem proto kód produktu "LV5H" - to už byla trefa do černého. Na to se už chytá opravdu spousta internetových obchodů.

Píšou v nich: TV tuner rozměrů většího USB flash disku umožňující sledování digitálního terestriálního (to je to DVB-T) a analogového TV signálu pro připojení do USB portu PC nebo notebooku. Možnost časovaného nahrávání záznamu, podpora teletextu, PVR a EPG, AV vstup, magnetická prutová anténa, dálkové ovládaní, SW pro přehrávání DVD a prohlížení fotografii. Kompatibilní s Windows Media Center (včetně MCE ve Vistách). Cena: 1560Kč včetně 19% DPH.

"Not only TV" (Nejenom TV) - má asi naznačovat, že s produktem dostanu ještě něco navíc... Hmmm, tak na to jsem tedy opravdu zvědavý!

LifeView Not Only TV - analogový + DVB-T tuner
i Zdroj: PCTuning.cz

Poznámka: Některé obchody přisuzují "Not Only TV" ještě navíc schopnost přijmu FM rádia, takové domněnky vycházejí ale pouze z dodaného software TotalMedia, které obsluhu rádia opravdu nabízí - hardwaru schopnost přijmu FM je však odepřena (alespoň ve verzi která mi přišla domů). *Příjem rozhlasových stanic ČRo v rámci digitálního vysílání DVB-T je pochopitelně možný.

Co je v balení

V balení naleznete USB přijímač, dále kabel pro připojení externího AV zdroje (například analogové kamery), prodlužovací kabel USB (nutné pro vyvedení tuneru do "zorného" pole dálkového ovladače), dálkové ovládání a obligátní CD s ovladači a malá příručka.

LifeView Not Only TV - analogový + DVB-T tuner
i Zdroj: PCTuning.cz

Vlastní přijímač je velký jako hodně obézní flash disk - porovnejte si sami jeho velikost s velikostí běžného zapalovače.

LifeView Not Only TV - analogový + DVB-T tuner
i Zdroj: PCTuning.cz


Pod poloprůhledným krytem je vidět IR čidlo
a čip digitálního demodulátoru CE6353

Na zvětšeném obrázku je vidět, že výrobce zvolil poloprůhledné provedení, kdy na interní čipy a plošné spoje je ze tří stran je vidět.

LifeView Not Only TV - analogový + DVB-T tuner
i Zdroj: PCTuning.cz


Přijímač je tak vysoký (14mm), že na jeho konec se vejde klasická anténní zásuvka...

Nejedná se však jen o ozdobu - má to i praktickou stránku věci. Čidlo interního přijímače dálkového ovládání musí mít pokud možno co největší "rozhled".

Další věcí kterou si na obrázcích všimnete, jsou větrací otvory. V průběhu přijmu (zejména analogového signálu) se LifeView LV5H poměrně dost zahřívá (IR teploměr ukazoval teplotu až 52°C) a otvory pomáhají právě toto teplo odvádět (u dřívějších, mnohem menších typů si mnoho uživatelů stěžovalo na přehřívání a následné vypadávaná obrazu při delším sledování TV).

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama