Hlavní stránka Multimédia Hry a zábava Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011
Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011
autor: Redakce PCT , publikováno 4.4.2012
Seznam kapitol
1. Vyhodnocení
Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011

Celkem 4915 platných hlasů utvořilo vůbec první anketu PCTuningu o nejlepší hru za předcházející rok. V dnešním článku si uděláme slavnostní vyhodnocení. Představíme si všech 6 kategorií, ukážeme si největší losery i trhače oblíbenosti. Výsledky jsou nakonec docela překvapivé a určitě jsme nečekali za absolutního vítěze zrovna...


V anketě jsme nezapomněli dát položku „Nechci v této kategorii hlasovat“ (v grafech N/A), protože málokdo je takový pařan, aby měl všechny žánry řádně zmapované. Podle této možnosti jsme také mohli poznat, která kategorie je nejpopulárnější, i když samozřejmě určité procento budou tvořit čtenáři, kteří nenašli svého favorita. Jak už ale asi tušíte, nejméně N/A mají střílečky, pojďme na ně:

Kategorie FPS – Battlefield 3

Královskou kategorii FPS s největší účastí vyhrál bezkonkurenčně Battlefield 3, CODy neměly vůbec šanci. Skončily dokonce až na třetí příčce za Crysis 2. Radost nebudou mít vývojáři v Day 1 studiu, protože jejich F.E.A.R. 3 dosáhl jen tak tak na 2 %. Hlasovalo pro něj 97 čtenářů, s přehledem nejméně v této v kategorii.

Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011

Kategorie Sportovní hry – FIFA 12

Sportovní hry zdá se našemu čtenářstvu nevoní, 2770 z vás nechtělo v této kategorii vůbec hlasovat. U toho zbytku vyhrála FIFA 12 s 22 %, do cíle se po chvíli dobelhalo i NHL 2012 s 12 %. Ankety se nejspíše zúčastnili čtenáři hrající na PC, pokud bychom měli více hlasů od hráčů na konzolích, takhle tristně by to snad pro sportovní hry nedopadlo. Zkratka FNCh v grafu je pro Fight Night Champion.

Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011

Kategorie RPG – The Elder Scrolls

V našlapané kategorii RPG nakonec ukousl největší podíl Elder Scroll: Skyrim se 42 % procenty. Překvapil Deus Ex: Human Revolution až na třetím místě, se svou hratelností bychom čekali lepší umístění. Body mu nejspíše ubrala slabší grafika. Druhý skončil Zaklínač 2, na bezkonkurenčně posledním místě pak  Xenoblades Chronicles – hlasovalo pro něj jen 12 čtenářů, jeho podíl se tak limitně blíží nule a nedostal se ani do grafu. Zajímavostí této kategorie je pouze 15 % odmítnutých hlasování, RPG mají naši čtenáři nejspíše hodně rádi.

Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011

Kategorie Logické hry – Portal 2

Netřeba žádných komentářů. Portal 2 dostal všechny v redakci a 64 % hlasů svědčí o tom, že stejná situace panuje i ve vašich pokojících. Se 3130 hlasy se dokonce stává nejhlasovanější hrou napříč kategoriemi a vyhrává tak i absolutní hlasování o nejlepší hru roku 2011. Gratulujeme!

Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011

Kategorie Akční adventury

Akční adventury s počtem N/A 18 % patří k třetí nejoblíbenější kategorii mezi našimi čtenáři. Boj zde byl možná největší, první Assasin's Creed: Revelation získal prvenství jen s 29 % hlasů. O druhé a třetí místo pak svedl boj Batman s Isaacem Clarkem z Dead Spacu 2. Netopýr v latexu nakonec vyhrál, byť jen o 2 procenta.

Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011

Kategorie Závodní hry

Poslední kategorie skončila předposlední v oblíbenosti, 25 % z vás odmítlo hlasovat. Vítězem této kategorie se potom stal titul Dirt 3, na druhém místě se značným odstupem NFS: The Run a Forza Motorsport (shodně s 11 %). Trochu překvapivých je 7 % u Drivera a dokonce jen 6 % u Shiftu 2, zrovna tyto hry byly u recenzentů velmi dobře hodnocené.

Vyhodnocení ankety – zvolili jste nejlepší hru roku 2011

Zhodnocení ankety

Zaprvé jsme rádi, že jste zúčastnili v tak velkém počtu, i když vliv na to mělo protáhnuté datum hlasování až na téměř jeden měsíc. Za účast jsme nabídli pouze drobné upomínkové předměty, a tak nás těší, že i přesto jste měli chuť hlasování odklikat. Všem deseti náhodně vylosovaným zasíláme mail s instrukcemi pro předání výhry.

Absolutně nejúspěšnější hrou se stal Portal 2, chytrá logická hra sbíírající jedno ocenění za druhým po celém světě. U nás získal skvělých 3130 hlasů. V nejžhavější kategorii jste rozsekli rozpor mezi tím, jestli je lepší Battlefield nebo CODy, jednoznačně vyhrál Battlefield. S 2501 hlasy získává pro rok 2011 stříbrnou medaili. Bronz pak v absolutních číslech patří RPG Elder Scrolls: Skyrim s 2073 hlasy, brambora Assasin's Creedu se 1430 hlasy.

Z dalších čísel nás překvapil malý zájem o sportovní hry, které stály na počátku videoher a konzolí. Naopak velký zájem máte o RPG, a jednoznačným signálem tak pro nás je, že se na něj budeme více zaměřovat v rozborech HW nároků.

Děkujeme všem za hlasování!

 


Tagy: anketa  hlasování  nejlepší  hra  2011  


 
Komentáře k článku
RSS
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
4.4.2012 18:00:01   78.45.245.xxx 2332
Diablo 3
4.4.2012 18:13:20   88.101.38.xxx 126
to jsem nevěděl, že medaile se píše ve 4. pádě s Y...
4.4.2012 21:58:11   90.177.170.xxx 141
Co Vám na tom přijde divného, přece medily jako růžy.....
5.4.2012 07:24:05   188.175.191.xxx 11
A to mi připomíná kluka, který chodil se mnou na základku:

Hodina ČJ:
5.4.2012 07:25:25   188.175.191.xxx 111
A to mi připomíná kluka, který chodil se mnou na základku:

Hodina ČJ:

"Kůň bez koňa jako město bez města"
4.4.2012 18:31:27   83.240.20.xxx 1327
Celkem nechápu ty 4% u NBA 2K12 holt u nás převládají zástupy fotbalistů a hokejistů kteří zvolí fifu či nhl místo aby vyzkoušeli nejkvalitnější sportovní hru....
4.4.2012 18:57:47   147.229.198.xxx 371
kdyz nemas rad basket, holt nemas rad basket - nehrajes ho na pc
4.4.2012 19:08:07   83.252.158.xxx 105
Cakal som ze human revolution bude mat viac
4.4.2012 19:09:12   90.180.158.xxx 368
Ani nevím že nějaký hlasování bylo :-D
4.4.2012 19:18:08   213.250.204.xxx 612
Trochu mě mrzí malý úspěch Uncharted,ale to je asi opravdu dáno vysokým zastoupením PC hráčů :-)

A možná jsem čekal Deus Ex před zaklínačem. Ale chybí mi v anketě kategorie RTS. Tam bych dal dozajista Starcraft 2:WOL
4.4.2012 19:29:03   88.100.201.xxx 71
musim uznat že je to dobrá hra ale ani omylem nemá na Zaklínače 2 Vrahové Králů
4.4.2012 19:53:58   178.40.244.xxx 70
jegros napsal:
kdyz nemas rad basket, holt nemas rad basket - nehrajes ho na pc


tak tak, kedysi som skusal NBA2k9 a bohuzial, aj napriek nespornym kvalitam, to nebola hra pre mna.
Mna inak prekvapuke absencia PES 2012.
4.4.2012 20:01:39   213.220.196.xxx 172
sleduju PCT pravidelně a tohle mě ušlo..jak to?
4.4.2012 21:04:03   78.45.41.xxx 50
ale bylo to... asi tak 3,5 měsíce zpátky ;)
4.4.2012 21:18:40   213.151.246.xxx 1520
sa musim riadne zasmiat, stych 51% by teraz este dalsich 25% zmenilo nazor...zabugovana hra, nemas optiku-> nehituje, nemas styri grafiky? -> nemas FPS pretoze je to skvelo optimalizovane... urcite dostanem kopec minusov ale bohuzial je to pravda aj ked to tak nevyzera...BF opakuje po COD zacali s DLC systemom a to v hre je tiez cele cod, na co nejake vozidla tie sa aj tak samotne opravia... MW3 je sice sracka ale take diely ako boli COD4,COD6 po moderskej uprave tak takym sa BF nevyrovna nikdy, minimalne v celom systeme, narozdiel od BF v COD zbrane zabijaju a v BF len strielaju bez ucinku Nejedna sa o klasiku BF2... aj v BadCompany 2 to bolo cele lepsie... som zvedavy co nato komenty a minuska
5.4.2012 02:19:32   89.102.19.xxx 101
Tak hrej na HC serverech...nepotrebujes tolik ran na zabiti a nic se ti samo neopravi/neleci...na fullHD ti bohate staci 560 Ti coz neni extra draha zalezitost a jestli ti nevadi horsi detaily tak aji levnejsi karty takze to jenom varis z vody...holt je to nova hra tak to nerozjedes na 6 let starym PC (jako konkurenci )...a nevedel jsem ze COD ma patent na vydavani DLC do her
5.4.2012 11:29:27   213.151.246.xxx 48
Aha takze je celkom bezne ze s krasnej serie BF sa stane seria DLC teda ze sa opicia po COD? Ano HC servery To by mi tak chybalo niekomu strelim do hlavy s granatometom a je normalne ze ma 0% a uteka dalej BF3 malo byt este pekny cas vo faze testovania, ale vydali to skor aby si nahnali hracov pretoze v tej istej dobe vyslo MW3 a aj tak to nepomohlo.. tie ich 1,5GB patche si mozu narvat do pr*ele... je to hra dnesnej doby...nemas optiku nehras grafiku spominat ani nebudem tie krasne facing stromceky na Kharg islande to mu hovorim DX11 grafika alebo model zbrane ktory drzi panak v prvej osobe je viacej low nez ten v tretej osobe
5.4.2012 13:44:35   89.102.19.xxx 34
Na BC2 bylo taky DLC ikdyz se to da spis povazovat za datadisk...Holt je jina doba a DLC vychazi na drtivou vetsinu AAA her a musime si zvyknout. V dobe BF2 nikdo ani netusil ze nejaky DLC budou vychazet ...graficky bugy jsou ve vsech hrach a podle me je fajn ze se DICE snazi vetsinu opravit
5.4.2012 17:55:33   178.40.203.xxx 61
no neak extra sa nesnazia, odkedy vysiel karkand a stale sa akosi nefixol dogtag QBZ-95B. Na battlelogu funguje ale ingame nie, to je take zlozite opravit ?! To hlavne co by mali spravit je ten nezmysel ked mi ukaze hit aj vysrekne krv ale neda damage alebo ked niekoho trafim, on ma este 3 sekundy hituje a zrazu len padne na zem mrtvy, zevraj som ho zabil. BF3 mam celkom rad ale niektore veci su na slaktrafenie.
4.4.2012 21:54:59   90.181.67.xxx 60
"Trochu překvapivých je 7% u Drivera a dokonce jen 6% u Shiftu 2, zrovna tyto hry byly u recenzentů velmi dobře hodnocené." Recenzenti se u EA her velice liší od hráčů, Shift2 je hra založená na uzavřených "profesionálních" okruzích a hraje si na simulátor. Vsadím se, že kdyby existoval NFS Underground 3 tak tuhle kategorii suverénně vyhraje(i když recenzenti budou prskat).
4.4.2012 22:49:22   85.135.73.xxx 151
proboha jak muzete z techto vysledku urcit obecne nejlepsi hru prece kdyz je v logickych hrach jen jedna vyrazne lepsi hra tak je jasne ze od stejneho poctu ctenaru dostane vic hlasu nez hra z kategorie kde je vetsi konkurence treba i relativne lepsich her a kdyby v nake kategorii bylo 200 super nadupanych her tak by vsechny dostaly jen par hlasu a podle vas by pak byly spatne
4.4.2012 22:53:04   85.135.73.xxx 42
tim samozrejme nepopiram kvalitu portalu 2 ktery je bezesporu hodne dobrou hrou.. ale zkuste dat viteze danych kategorii do ankety a uvidite ze portal nebude nejlepsi
4.4.2012 23:51:55   90.180.158.xxx 211
Rozbalit komentářPříspěvek byl automaticky zabalen pro velké množství negativních hlasů.
5.4.2012 00:03:11   81.201.48.xxx 100
Každej máme jinej vkus, já ale za sebe musim říct, že Portal mě bavil jako málo jinejch her. Od prostředí přes hudbu nebo hratelnost, všechno bylo parádní.
5.4.2012 00:27:41   77.165.81.xxx 62
To není až tak uplně pravda.. Dalo by se uvažovat tak, jak to děláš ty, ale taky se dá říct, že každej mohl zaškrtnout v té kategorii logických her N/A.. A lidi to neudělali.. Prostě a jednoduše, Portal2 oslovil (snad kromě zdejšího uživatele Merse) skoro všechny. A když to vezmu ještě odjinud - Portal2 vítezí v podobnejch anketách i na specializovanejch herních webech.. (krom toho, že si z recenzí odnášel 95% apod..) A za mě osobně - propařil sem dost ze výše jmenovanejch her - Skyrim, Dead Space 2, Witcher 2 atd.., ale jako hru roku bych volil Portal2..
5.4.2012 04:31:44   93.99.204.xxx 64
Ja jsem treba vubec nehlasoval protoze bych si nevybral. Z tech her co tam byli nabizeny jsem nehral nic a popravde me ani nic nelaka. Akorat bych zkusil Skyrim ale jen proto ze jsem hral predchozi dily, ale po tom zjednodusovani v Oblivionu me to proste netahne a potom snad jedine Dirt3 ale velkej zavodnik taky nejsem. Popravde me nenapada hra z roku 2012 ktera by me opravdu lakala, takze bych ve vsech kategoriich zaskrtnul N/A
5.4.2012 11:38:13   109.239.79.xxx 13
"Z dalších čísel nás překvapil malý zájem o sportovní hry, které stály na počátku videoher a konzolí."
Mě to ani nepřekvapuje, na basket nebo fotbal si radši zajdu na hřiště než abych mačkal písmenka na klávesnici, který člověku akorát tak připomínaj nějakou seminárku :-D
6.4.2012 13:16:31   78.80.26.xxx 50
řekl bych, že to hraje více lidí, než třeba sportovní hry..
11.4.2012 14:24:15   77.48.106.xxx 31
No pro mě osobně je nejlepší hrou World of Tanks

a pak taky Portal 2 super věc

Ostatním hrám prostě chybí ten šmrnc co by mne zaujal

Redakce si vyhrazuje právo odstranit neslušné a nevhodné příspěvky. Případné vyhrady na diskuze(zavináč)pctuning.cz

39 čtenářů navrhlo autorovi prémii: 18.7Kč Prémie tohoto článku jsou již uzavřené, děkujeme za váš zájem.
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.