amd-spider-nove-karty-v-pokerovem-souboji
Hardware Článek AMD Spider - nové karty v pokerovém souboji

AMD Spider - nové karty v pokerovém souboji

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

21. 11. 2007 01:00 22

Seznam kapitol

1. AMD Benchmarkfest 2007 2. Co je to AMD Spider? 3. Radeon HD 38xx a DirectX 10.1 4. CrossFire a CrossFireX 5. Eyes on... spider 6. Hands on... spider

V minulém týdnu proběhlo ve Varšavě představení nové platformy AMD Spider. V průběhu tří dnů (14. - 16.) zde experti AMD (a pochopitelně i ATi) prezentovali svou vizi týkající se současného i příštího vývoje procesorů, grafických karet a čipových sad firmy AMD. Zatímco prezentované materiály hýřily optimismem, velká část novinářů už tak optimistická nebyla. Firma AMD je totiž letos nucena bojovat proti silným konkurentům, kterým se letos mimořádně daří. Zajímá Vás jaké zbraně hodlají použít?

Reklama

Poznámka: článek jsem záměrně psal reportážním stylem. Pokud čekáte detailní technické analýzy, pak vás musím odkázat na připravované články týkající se jednotlivých prvků platformy Spider, které uvedeme v následujících dnech. A vy ostatní, zapněte si pásy, venkovní teplota je -2C a ve Varšavě přistaneme za 1h a 20minut.

AMD Spider - nové karty v pokerovém souboji
i Zdroj: PCTuning.cz

Prolog

Nebude to levné, ale (* vyplatí se to / * rádi to pro novináře uděláme) - tak nejspíš něco podobného si řekli ve firmě AMD a několik dní před uvedením klíčových prvků nové platformy AMD Spider (oficiální uvedení čipové sady AMD 790FX a procesoru Phenom proběhlo předevčírem, tj. 19.11.) zorganizovali v hotelu Hilton ve Varšavě velkou třídenní "testovací" akci pro více než 150 hardwarových novinářů z celého světa. Z Česko-Slovenska byli pozváni celkem čtyři novináři (včetně mé maličkosti), viděl jsem zde ale novinářské osobnosti prakticky z celého světa.

* Nehodící se škrtněte

Tak vás tady vítáme...

Pánové a dámy, končíme - všichni do sálu! ...i vy, pane viceprezidente
i Zdroj: PCTuning.cz
Pánové a dámy, končíme - všichni do sálu! ...i vy, pane viceprezidente

Akce firmy AMD byla připravená tak, aby přednášky o nových technologiích doplňovala možnost vyzkoušet si novou platformu Spider v praxi (tj. procesor AMD Phenom + čipovou sadu 790FX + grafiky Radeon HD 38xx v zapojení CrossFire, 3D rozhraní DirectX 10.1). Třetím pilířem byla možnost individuálních nebo skupinových dotazů směřovaných na jednotlivé zástupce AMD.

Velmi zaujal Richard Huddy (zcela vlevo), který přednášel o rozdílech mezi DirectX 10 a 10.1
i Zdroj: PCTuning.cz
Velmi zaujal Richard Huddy (zcela vlevo), který přednášel o rozdílech mezi DirectX 10 a 10.1


Nejvyšším "in charge" byl Jochen Polster - Sales and Marketing Vice President AMD
(dále: Adam Kozak - chipsety a Dave Everitt - Product & Platforms team)

Kromě úvodního a závěrečného "keynote", se přednášky týkaly jednotlivých klíčových prvků platformy Spider. Byly tedy věnované: novým Radeonům HD 3800 a DirectX 10.1, čipsetům 770/790 a v neposlední řadě pochopitelně také novým čtařjádrovým procesorům AMD Phenom.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama