asus-p5n-e-sli-maximalni-vykon-za-par-korun
Hardware Článek Asus P5N-E SLI - Maximální výkon za pár korun

Asus P5N-E SLI - Maximální výkon za pár korun

Z. Obermaier

Z. Obermaier

6. 2. 2007 01:00 77

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Obsah balení 3. Čipová sada nForce 650i SLI 4. Specifikace desky 5. Testovací sestava
6. Layout desky 7. Průvodce BIOSem 8. Přetaktování 9. Testy 10. Zkušenosti a závěr

Po několika testech velmi drahých základních desek se dnes zaměříme na produkt z druhé strany ceníků, na jednu z nejlevnějších desek pro procesory Core 2 Duo na trhu. I přesto, že je cena této desky skutečně nízká, je tato deska osazená nejnovější čipovou sadou nForce 650i SLI. Po všech stránkách je tato deska překvapením a určitě si zaslouží vaši pozornost.

Reklama
Asus P5N-E SLI - Maximální výkon za pár korun
i Zdroj: PCTuning.cz

Posledních několik testů základních desek, bylo věnováno skutečnému high-endu tohoto segmentu trhu. Dnes se ale podíváme na základní desku z opačného konce, na jednu z  těch nejlevnějších desek pro nové procesory Intel Core 2.

V této kategorii do 3200Kč dnes není mnoho na výběr, dají se buď pořídit desky se starými a dávno překonanými čipovými sadami a nebo těsně kolem ceny 3000Kč první nejlevnější desky s čipsetem Intel P965. Tyto modely ovšem nabízejí pouze omezené možnosti a nepatří k přeborníkům v přetaktování a výkonu. Bylo tudíž velikým překvapením, že se úplná novinka z dílny Asus, osazená ještě zcela žhavou novinkou - čipsetem nForce 650i SLI také vešla do této cenové hladiny.

Vcelku nenápadná deska, podobající se své předchůdkyni P5NSLI STD se starším čipsetem nForce 570 SLI jako vejce vejci, je skutečným překvapením. Po stránce výkonu a možností si nezadá s několikanásobně dražšími soupeři. Její umístění v kategorii poměru cena/výkon už musíte posoudit sami z našeho testu.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama