gigabyte-poseidon-hlinikovy-sperk-klasickeho-formatu
Skříně, zdroje, chladiče Článek Gigabyte Poseidon - hliníkový šperk klasického formátu

Gigabyte Poseidon - hliníkový šperk klasického formátu

Jan Stach

Jan Stach

12. 9. 2007 01:00 16

Seznam kapitol

1. Gigabyte nejsou jen základní desky 2. Gigabyte Poseidon – balení a příslušenství 3. Gigabyte Poseidon – vnější pohled 4. Vnitřní uspořádání 5. Efektivita chlazení a závěr

 V diskuzních u hliníkových HTPC skříní z minulého týdne se objevila připomínka, že jsme v tomto přehledu pominuli příznivce klasických formátů PC skříní - tedy ty, kteří se do obýváku nebojí instalovat klasický velký tower, případně mají počítač pod stolem a jen řeší přenos obrazu a zvuku. Důkazem toho, že klasické skříně si dnes si s předními HTPC v designu vůbec nezadají (navíc při mnohem nižší ceně - zde konkrétně 2200Kč s DPH) je například níže testovaný Gigabyte Poseidon.

Reklama

To, že firma Gigabyte, mimo výroby relativně populárních základních desek a grafických karet, vyrábí i další počítačové příslušenství, již možná někteří víte. Stačí nahlédnout na stránky tohoto výrobce a zjistíte, že významnou položku v portfoliu zaujímá skupina nazvaná "thermal solutions" - ta obsahuje vzduchové a vodní chladiče ("vodníky" v provedení all-in-one), chlazení notebooků a v neposlední řadě také počítačové skříně.

O tom, že ve výrobním programu této firmy je dokonce šest prvotřídních hliníkových skříní, však už ví málokdo. Je to možná tím, že v tomto ohledu GIGABYTE zastiňují známější značky jako Zalman, Termaltake nebo Lian Li - nic to ale nemění na faktu, že tyto skříně si vaši pozornost zaslouží, nabízejí totiž zajímavou a elegantní konstrukci za velmi příznivé ceny (v jednom internetovém obchodě je recenzovaný Poseidon za cenu 1999Kč včetně DPH).

Dnes se podíváme, co všechno za tak příznivou cenu můžete získat…

Gigabyte Poseidon - hliníkový šperk klasického formátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Již dříve jsme vám představili skříň Gigabyte 3D Aurora 570. Co si však budeme povídat, řešení za 4000 korun je přeci jen troch nad rámec běžných možností (viz minulá anketa, kde zvítězily skříně s cenou v rozmezí 2 - 3 000Kč). Navíc se minule jednalo o "full" big tower a takhle velkou skříň většina z nás nepotřebuje. Smutnit však nemusíme, protože Gigabyte nabízí i levnější řešení které je navíc rozměrově střízlivější:

Gigabyte Poseidon - hliníkový šperk klasického formátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Tím řešením je právě představovaná skříň (case) s pěkným názvem Gigabyte Poseidon. Její cena se pohybuje mírně nad 2000Kč s daní, což už je mnohem zajímavější segment pro valnou většinu zájemců o nový stroj (ale také je to segment s velmi ostrou konkurencí).

Čím se nás tedy snaží Gigabyte Poseidon zaujmout?

Gigabyte Poseidon - hliníkový šperk klasického formátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklamní leták nám prozrazuje pohled na "fíčůrky" (specialitky) této skříně, tak jak nám je servíruje výrobce. Jejich popisu se určitě nevyhneme, ale nechme si to až hlouběji do článku. Samozřejmě si vždy zároveň ověříme, zda nás výrobce v tomto ohledu, netahá za nos a nabízené "vychytávky" jsou skutečně použitelné věci.

Gigabyte Poseidon - hliníkový šperk klasického formátu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pojetím se jedná o zcela klasický počítačový "middle-tower". Velikostně ani tvarově v žádném případě nevybočuje ze zaběhnutých kolejí. Podrobné parametry skříně, tak jak je udává výrobce, naleznete v tabulce.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama