pc-skrin-aopen-ml-h600b
Skříně, zdroje, chladiče Článek PC skříň: AOpen ML H600B

PC skříň: AOpen ML H600B

Voigts Martin

Voigts Martin

28. 5. 2003 00:00 50

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Lak, konstrukce, prostor

Hledáte ten správný "domov" pro svůj hardware? Poohlížíte se po kvalitě za přijatelnou cenu? Potom si nenechte ujít tuto recenzi. Pojednává o skříni H600B, vybavené velmi tichým 350W zdrojem, z produkce firmy AOpen.

Reklama

"Kejs" AOpen H600B k nám dorazil na testy v klasické kartonové krabici. Jen nálepka s nápisem, že balení obsahuje velmi tichý zdroj, dávala tušit, že se nebude jednat o běžnou skříň. Do testu dorazila také dodatečná bočnice s průhledným oknem, taktéž zabalená v klasické kartonové krabici, plexisklo bylo navíc chráněno fólií.

PC skříň: AOpen ML H600B
i Zdroj: PCTuning.cz

Vybalen a otevřen

typ provedení zdroj rozměry pozice 5.25 pozice 3.5" slotů
ML H600B middle tower 350W 460x200x457mm 4 2(+1) 7

Po vybalení mi bylo hned jasné, že se nejedná o levnou skříň s rádoby futuristickým a křiklavým designem, ale o poněkud "jiné kafe".

PC skříň: AOpen ML H600B
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato skříň spíše sází na kvalitu a čisté linie poměrně jedoduchého tvaru. Důraz je kladen na komfort při stavbě a používání počítače, pevnost konstrukce a také na (konečně!) tichost celého řešení. Skříň H600B se od skříně H600 liší nejen barvou, ta je u tohoto typu černá (B jako "Black"), ale také se mírně odlišuje designem. Ten u tohoto výrobku rozhodně neurazí a navíc působí poměrně konzervativně, což bývá poměrně žádaná vlastnost - dokážu si představit v této skříni například i... server.

Zdroj

PC skříň: AOpen ML H600B
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj (PFC) této skříně se vyznačuje nejen solidními parametry (viz. fotografie štítku) ale především unikátním řešením ventilace a chlazení.

PC skříň: AOpen ML H600B
i Zdroj: PCTuning.cz

Podíváte-li se na skříň zezadu, uvidíte pouze perforaci, nikde žádný ventilátor. Ten je totiž umístěn uvnitř, v prostoru, kde může přímo "odsávat" teplý vzduch od procesoru. Další specialitou konstrukce zdroje je, že obsahuje ventilátor o průměru rovných 12 cm - to dovoluje výrobci použít nižší otáčky a dosáhnout tak značně tiššího chodu.

PC skříň: AOpen ML H600B
i Zdroj: PCTuning.cz

Vyzkoušel jsem tento zdroj v kombinaci s chladičem procesoru Arctic Cooling SuperSilent PRO a mohu říci, že pokud je počítač zakrytovaný, nevychází z něj téměř žádné hlasité zvuky – což je skutečný balzám na nervy (hlavně při nočním provozu). jemný šum by se dal snížit snad pouze aerodynamicky lepším tvarem komponent a pasivních chladičů.

Poznámka: Bohužel nyní nemám k dispozici dostatečné vybavení pro otestování tohoto zdroje - podle kvality zpracování a čistého provedení vnitřní konstrukce (např. chladičů spínaných tranzistorů) soudím, že se ale jedná o velice kvalitní kousek.

První
Poslední
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama