In Win BUC - miditower se zajímavou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek In Win BUC - miditower se zajímavou cenou

In Win BUC - miditower se zajímavou cenou

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

15. 9. 2011 03:00 10

Seznam kapitol

1. In Win? 2. Čelní panel 3. Horní panel a bočnice 4. pokračování...
5. Interiér 6. Instalace a testy 7. Závěrem

Pro dnešní test jsme měli k dispozici case od méně známého výrobce. Rozporuplně znící označení BUC, stejně tak zvláštní zbarvení jen těžko napoví, jakých kvalit může tento model být. Pevně věřím, že na konci tohoto textu se to dozvíme. Rozhodně se můžeme těšit na zajímavé funkcionality a především slušnou cenu.

Reklama

Se skříněmi tohoto výrobce se sice nesetkávám poprvé, ale nutno přiznat, že na českém trhu jsou v podstatě novinkou. I proto bude překvapující, co teď řeknu. Společnost In Win má totiž tradici ve výrobě počítačových skříní celých 25let. Takto vysokým číslem se může pyšnit jen velmi málo výrobců, ať jsou jejich výrobky v dnešní době sebelepší a sebedražší. Nicméně je otázkou, zdali In Win dokázal tak dlouhou tradici také převést do svých produktů a nabídnout tak konečně „perfektní“ řešení. Než si na tuto otázku odpovíme, tak bych rád něco řekl k historii firmy.

In Win BUC - miditower se zajímavou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost In Win byla založena v roce 1985, tehdy ale bylo jejím záměrem podpora marketingu, tedy jednalo se o nevýrobní společnost. Výstavba první výrobní linky však začala již rok poté a první vyrobené kusy se na trhu objevily v roce 1987. Jako většina počítačových firem té a pozdější doby, musela mít svoje sídlo na Taiwanu. Kdo totiž neměl sídlo zde, tak pro obchodníky nebyl důvěryhodný. In Win však šla ještě dál a v roce 1992 dokonce postavila na Taiwanu továrnu na výrobu počítačových skříní.

In Win BUC - miditower se zajímavou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

V podstatě do roku 2000 pak probíhala investiční výstavba, takže se výrobní linka zdokonalovala a firma byla také samostatnější, co se zpracování materiálů týká. Ruku v ruce s inovacemi samozřejmě přicházely i požadavky na různé certifikace ISO, apod. Takže In Win rozhodně může nabídnout kvalitní procesní řízení a řízení zdrojů. Po roce 2000 pak společnost začíná expandovat i na evropské a americké trhy a nutno uznat, že poměrně úspěšně. Od roku 2004 se pak společnost výrazněji zaměřuje také na design svých produktů a zdá se, že úspěšně, jelikož se může pochlubit několika oceněními za vzhled. Zde je to ale samozřejmě velmi individuální záležitost, takže uvidíme, co budete říkat na konci dnešního článku.

Logo společnosti, i když vypadá, že výraznější symboliku nemá, naznačuje především spokojenost zákazníků vyjádřenou čínským znakem pro toto slovo. Já bych i věřil tomu, že člověk se skříněmi tohoto výrobce spokojený bude, protože zatím mám zkušenost vesměs kladnou. Co však nabízí dnes testovaný model? Poměrně extravagantní design s řadou inovátorských funkcí, což je sice heslem více nových skříní, nicméně u této značky je vidět, že nad jednotlivými funkcemi přemýšlel.

In Win BUC - miditower se zajímavou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

K dnešnímu testu jsme dostali model označovaný jako BUC. Bohužel nevím, co toto spojení tří písmen znamená, překladač také nenašel jazyk, ve kterém by tato písmena měla symboliku. A jen těžko by asi šlo o provázanost s názvem bulharských aerolinií. Nad označením lze tedy snad jen polemizovat, což nechám v tuto chvíli na vás a pojďme se podívat na specifikaci.

Specifikace

Následující tabulka shrnuje specifikaci, která v podstatě potvrzuje fakt, že jde o naprosto standardní middletower. Tedy alespoň svými rozměry a počtem pozic. In Win ale vsadil na zvýraznění barvami a především na atypický a velmi výrazný design.

In Win BUC - miditower se zajímavou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týká balení, tak to je poměrně standardní, i když krabice působí až kýčovitým dojmem. Výrazná grafika a použité barvy evokují hned na první pohled, že nepůjde zrovna o elegantní šedou myšku, kterou člověk i na stole přehlédne. In Win vsází prostě na výrazné vzezření a je tedy patrné, že se snaží prosadit především u mladší generace zaměřené na počítačové hry a extravagantní vzhled.

In Win BUC - miditower se zajímavou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

Uvnitř je case uložena ve dvojici polystyrenových profilů a samozřejmě obalena i igelitem. Naprosto standardní vnitřní ochrana, která ale dostačuje. Pokud by vás napadlo se ptát na příslušenství, tak to bohužel není nijak široké. Nepřekvapí asi pytlík se šroubky, bez kterých bychom se při instalaci komponent obešli jen těžko. Šroubky pak ale doplňuje už jen několik stahovacích pásek a dvojice klíčů. O jejich určení si řekneme dále.

In Win BUC - miditower se zajímavou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama