Kompaktní vodník Antec Kühler H2O 620 - vyplatí se?
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek Kompaktní vodník Antec Kühler H2O 620 - vyplatí se?

Kompaktní vodník Antec Kühler H2O 620 - vyplatí se?

Vojtěch Lank

Vojtěch Lank

13. 9. 2011 03:00 20

Seznam kapitol

1. Že by převlečený Corsair H50? 2. Představení a obsah balení 3. Instalace Antec Kühler H2O 620 4. Výsledky testů 5. Zhodnocení

Klasických chladičů najdete v obchodech spousty, nejrůznějších tvarů, rozměrů i cenových kategorií. Dneska testovaný kousek společnosti Antec nabídne ale něco navíc - miniaturní, uzavřený a bezúdržbový vodní okruh pro všechny, co nechtějí sestavovat vlastního vodníka klasické konstrukce. Bude mít i odpovídající výkon?

Reklama

V dnešním testu se podíváme na kompaktní vodní chladič Antec Kühler H2O 620. Říkali jste si: "Kde já jsem jen tohle už viděl?" a nemohli si vzpomenout? Viděli jste už dříve něco nápadně podobného tomu dnes testovanému chladiči? Ano! To, co jste viděli dříve je model H50 od společnosti Corsair. A proč jsou si na chlup podobné? Na to je vskutku jednoduchá odpověď. Tyto dva chladiče totiž vyrábí tatáž společnost.

Kompaktní vodník Antec Kühler H2O 620 - vyplatí se?
i Zdroj: PCTuning.cz

A jak tento hybridní chladič vlastně funguje? Kuhler H2O 620 v sobě ukrývá celý vodní okruh, stejně jako klasický, velký vodník postavený z jednotlivých komponentů. Radiátor je vidět na první pohled, chladící blok také a pumpa neboli čerpadlo je ukryta pod černým plastem nad chladícím blokem. Okruh je zavodněn již z výroby a díky uzavřenému okruhu by tedy nemělo docházek ke ztrátám kapaliny ani tlaku. Z teorie vodního chlazení je známo, že by se v jednom okruhu neměly potkat měděné a hliníkové součásti. Výrobce tohoto chladiče však tuto teorii porušil. Blok je vyroben z mědi a radiátor z hliníku. Zda je tato skutečnost uvnitř okruhu nějak zajištěna nevím, ale doufejme, že to na životnost chladiče nebude mít výrazný vliv.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama