Domácí síťování: T-Mobile Pevný internet vzduchem S
i Zdroj: PCTuning.cz
Sítě a Internet Článek Domácí síťování: T-Mobile Pevný internet vzduchem S

Domácí síťování: T-Mobile Pevný internet vzduchem S

Petr Šaroun

Petr Šaroun

23. 7. 2018 03:00 34

Seznam kapitol

1. Pevný internet vzduchem (fixní internet přes LTE) 2. T-mobile – Pevný internet vzduchem 3. Plánujeme připojení 4. Smlouváme cenu 5. Instalace z technického hlediska 6. Převzetí služby
7. Obhlídka nového zařízení 8. Administrace 9. Stav sítě a modemu 10. Základní a pokročilé nastavení 11. Rozšiřujeme síť

T-mobile Pevný internet vzduchem je mimořádně zajímavá služba. Poskytovatelé připojení k internetu přes Wi-Fi by se měli začít bát! Připojení rychlostí 20/5 Mbps za čtyři stovky, dostupné skoro všude, stabilní a uživatelsky přívětivé, to je něco, co se těžko odmítá, hlavně když je stávající připojení náladové a zlobí.

Reklama

Požadavky rostou!

Doba se mění a minimální rozumná rychlost domácí přípojky k internetu je okolo 20 Mb/s. Velikost stránek roste, počet zařízení připojených k internetu stoupá, kvalita videa je vyšší. Dokonce i rodičům začala vadit přípojka s rychlostí 4 Mb/s od místního Wi-Fi garážníka, která fungovala podle počasí a večer vůbec.

Chvíli to trvalo, ale po řadě zkušeností jsem i na okraji města riskl Pevný internet vzduchem S od T-mobile.

Pevný internet vzduchem varianta S - Okraj Liberce
i Zdroj: PCTuning.cz
Pevný internet vzduchem varianta S - Okraj Liberce

Tato služba je bič na WiFináře a garážníky. Nikomu nepřeji nic zlého, ale tahle služba je pecka!

Když se objevily nové Ryzeny, Intel uvedl čtyřjádrové i3, šestijádrové i5 atd. Konkurence zafungovala. WiFináři mívají tvrdý chleba, technici bývají placeni hůř než umývači nádobí v Praze a zařízení se používají jen taková, aby majiteli zbylo alespoň na novou Audinu v nejvyšší výbavě. Jiní už dávno pochopili situaci a vyvíjejí se, například začali tahat připojení až do domu optikou. Z páteře až do domu optikou a za 300,- Kč? To chci taky!

Ať tak nebo tak, LTE pásmo není dost široké, aby se tam vešli všichni zákazníci aktuálně připojení přes Wi-Fi. Jinými slovy se o místní WiFináře nemusíte bát, ti dobří se specializují, ty špatné potká zasloužený osud.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama