comfor-pc-ctyri-jadra-v-akci-aneb-kladivo-na-carodejnice
Sestavy Článek Comfor PC - čtyři jádra v akci aneb kladivo na čarodějnice...

Comfor PC - čtyři jádra v akci aneb kladivo na čarodějnice...

Kuchař Martin

Kuchař Martin

24. 11. 2006 01:00 55

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Comfor PC pod drobnohledem 3. Vnitřní uspořádání 4. Přetaktování a závěr 5. Závěr

Není tomu tak dávno, co jsme zde testovali high-end PC od společnosti FOX, která se snažila postavit ten nejlepší stroj z běžně dostupných komponent. Jelikož ale doba pokročila a máme na trhu mnoho zajímavých novinek, vznikl prostor pro sestavení dalšího našlápnutého stroje - tentokráte se o jeho tvorbu postaral Comfor.

Reklama

Na serveru PcTuning narazí čtenáři na samostatný test celé počítačové sestavy jen velice zřídka - naposledy testovaný FOX Cult X2 byl testem hotového PC asi po celém roce. Mezi dnešní a předchozí recenzí se ale doba poněkud zkrátila a to především díky příchodu několika zcela zásadních komponent, které jsou v dnes testovaném modelu samozřejmě obsazeny. Je ale potřeba si uvědomit, že hotové sestavy nejsou pouze o jednotlivých komponentech.

V tomto počítači se totiž nachází zcela nabroušený procesor Intel Core 2 Quad, který jak název napovídá v sobě nese plné čtyři pracovité jádra s taktem 2,66GHz. K tomu se nám přidává grafická karta GeForce 8800GTX o které si naši čtenáři mohli již párkrát přečíst chvalozpěvy. Už z tohoto výčtu se dá předpokládat, že v dnešním testu se podíváme na zoubek opravdovému "kladivu", které bezesporu nechá za svými zády mnohé konkurenty.

Comfor PC - čtyři jádra v akci aneb kladivo na čarodějnice...
i Zdroj: PCTuning.cz

Je ale potřeba si uvědomit, že hotové sestavy nejsou pouze o jednotlivých komponentech. Výrobce musí velmi citlivě zvolit takové součásti, které budou spolu pracovat bez jediné chybičky a navíc poskytnou vyvážený výkon ve všech oblastech. Je například zbytečné osadit počítač čtyř-jádrovým procesorem, když bude v celém PC pouhých 512MB RAM apod. Na tento stroj se tedy podíváme opravdu velice podrobně a kromě samotných testů si ukážeme i kvalitu dílenského zpracování a prověříme vzájemnou kompatibilitu jednotlivých komponent.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama