Boost My PC 9: hurá na Slovensko
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Boost My PC 9: hurá na Slovensko

Boost My PC 9: hurá na Slovensko

Michal Šimonek

Michal Šimonek

17. 8. 2016 03:00 41

Seznam kapitol

1. Krátce pro začátek něco o projektu 2. Použité komponenty v kostce 3. LCD a příslušenství 4. Podrobnější info a nastavení CPU a RAM
5. Výkon PC v základu i po přetaktování 6. Výledky po přetaktování II.: výkon CPU a hry 7. Fotky finální case 8. Závěrečné foto celého PC a video

Devátý díl Boost my PC je zde. Tento kousek počítače vycestoval až za hranice, do sousedního Slovenska. Pořádně se projel a vycestoval nejdál ze všech výherních mašin. A zajímavý nebyl jen netradičním vzezřením, zbyl nám i čas pohrát si s nastavením a popohnat jej. Podíváme se i na to, jak to pomohlo výkonu.

Reklama
Boost My PC 9: hurá na Slovensko
i Zdroj: PCTuning.cz

Půlrok je za námi a s ním už devátý díl Boost my PC. Už teď můžu prozradit, že kdybyste měli chuť zúčastnit se jubilejního soutěžního dílu, mohu vám to jen doporučit (již mám v hlavě plán na většinu komponent, ze kterých se bude skládat).

Hned na úvod si povíme něco k pozadí soutěže, než začnou padat dotazy typu „proč tam není GTX 1080“, a nebo ˜„proč jste nepočkali, až vyjde to a ono“.

Soutěž má již několikaletou tradici a vyhrát může téměř kdokoliv. Stačí co nejoriginálněji (avšak smysluplně) natočit video o sobě a svém současném počítači. Jakmile je porotou vybraný výherce, rozjíždí se již samotná stavba počítače.

Komponenty ale musíme domlouvat s větším předstihem, a protože se i partneři chtějí blýsknout, většina z nich spadá do highendu. V případě této sestavy to znamená, že jednotlivé komponenty jsme sháněli už v dubnu (kdy ještě málokdo tušil, jaká nadílka karet nás v létě čeká) a v té době už se výráběl i case.

Protože běžní uživatelé a výherci nebývají hardwaroví experti, na případném vodní chlazení se předem domlouváme jen u těch šikovnějších, kteří zvládnou údržbu takového systému (doplnění kapaliny, případně výměna celého okruhu při čištění). Poslední měsíc pak probíhá finální dotáčení a samotný střih a editace videa.

A samozřejmě před letními prázdninami již mnoho z nás plánuje ať už dovolené a nebo různé pracovní cesty, takže bylo nutné sladit i termíny.

Zainteresování účinkující

Tato soutěž by bez přispění PC Tuningu možná ani nevznikla, redakci jsem zastupoval já a občasný pisatel a casemoder Filip.

Nemohla chybět populární moderátorka a nadšená hráčka konzolí Alžběta Trojanová. Moderování jsme se účastnili i my, ale bez Bětky by to prostě nebylo ono.

Za kamery se postavili noví lidé a scénář měl na starost Jirka Bystřický.

Boost My PC 9: hurá na Slovensko
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní aktérka nakonec chyběla u předávání PC, měla totiž pracovní povinnosti v zahraničí.

Boost My PC 9: hurá na Slovensko
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavní moderátorka Bětka a pózování u výherního BMPC v díle číslo 5.

Další známou osobou a hercem byl Youtuber MenT, který si natáčení doslova užívá, poděkování patří i týmu kameramanů.

Boost My PC 9: hurá na Slovensko
i Zdroj: PCTuning.cz

MenT ve špatné Vánoční náladě ve stylu Pelíšků, vysněné boty totiž nedostal.

Výhercem se stal Martin z dalékého Zvolena na Slovensku. Ze svého nového PC byl skutečně unešený. Jedná se už o druhého slovenského výherce Boost My PC, nicméně poprvé jsme za ním vyráželi do jeho rodné země.

Boost My PC 9: hurá na Slovensko
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama