Shuttle SX79R5 — highendový počítač v kompaktním balení
i Zdroj: PCTuning.cz
Sestavy Článek Shuttle SX79R5 — highendový počítač v kompaktním balení

Shuttle SX79R5 — highendový počítač v kompaktním balení

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

19. 7. 2012 03:00 6

Seznam kapitol

1. Design + malé rozměry = Shuttle 2. Shuttle SX79R5 — vnější pohled 3.  Shuttle SX79R5 — pohled dovnitř 4. Jak osadit procesor a paměti 5. Montáž grafické karty 6. Koš s mechanikou a pevnými disky 7. BIOS a možnosti přetaktování 8. Cena, teploty, hlučnost, spotřeba
9. Testovací sestava, metodika 10. Alan Wake, Anno, ArmA, AC: Revelations 11. Batman, Battlefield 3, Crysis, Crysis 2 12. DiRT 3, GTA: EFLC, JC 2, Mafia 2 13. Max Payne 3, Metro, Serious Sam, Conviction 14. Fotogalerie 15. Závěr

Chcete mít šestijádrový procesor a highendovou grafickou kartu, na velkou skříň však nemáte dost místa, anebo počítač chcete často přenášet? Shuttle pro vás připravil SX79R5 — barebone, do kterého můžete osadit třeba Core i7-3960X a GeForce GTX 680. Udělali jsme to a vyzkoušeli, jak na takovém počítači běží hry.

Reklama
Shuttle SX79R5 — highendový počítač v kompaktním balení
i Zdroj: PCTuning.cz


Shuttle SH67H3 — vhodný základ pro multimediální počítač

Počítače se během posledních deseti let staly běžnou spotřební elektronikou a většina uživatelů do nich z logických důvodů nechce investovat ani o korunu více, než je nezbytně nutné. Podobně jako ve všech ostatních odvětvích však existují uživatelé, pro které je jejich počítač více než jen nástroj k práci. Buďto jsou dlouholetými fanoušky tohoto odvětví a i dnes na stole chtějí mít „něco výjimečného“, anebo jim finanční situace umožňuje udělat z každého zařízení současně i stylový doplněk. Na obě tyto skupiny se už mnoho let se svými stavebnicemi počítačů zaměřuje společnost Shuttle. Ta vyrábí kvalitní a stylové malé počítače, které je často možné osadit tím nejvýkonnějším hardwarem, který je v současné době k dispozici. Nevýhodou takových řešení proti běžnému stolnímu počítači je často jen vyšší cena, která však pro zmiňované cílové skupiny zákazníků není až takovou překážkou.

Shuttle SX79R5 — highendový počítač v kompaktním balení
i Zdroj: PCTuning.cz


Shuttle SX58J3 jsme testovali před rokem

Že je Shuttle v segmentu výroby malých počítačů opravdovým odborníkem, dokazují třeba nejvýkonnější modely. Do těch je možné osadit ten nejvýkonnější dostupný hardware. Minulý rok jsme tak testovali model SX58J3, do kterého jsme dali šestijádrový procesor Intel Core i7-980X a grafickou kartu nVidia GeForce GTX 580, přičemž obě komponenty patřily k naprosté špičce. Na jeho aktualizovanou verzi připravenou pro procesory Sandy Bridge E se ostatně podíváme dnes.

Shuttle SX79R5 — highendový počítač v kompaktním balení
i Zdroj: PCTuning.cz

Shuttle u svých výrobků používá u nás málo rozšířený, v dané kategorii však velmi vhodný obchodní model. Své produkty totiž prodává jako tzv. barebone. V praxi to znamená, že přímo od Shuttle koupíte přesně na míru navrženou skříň, zdroj, základní desku a chladič procesoru, sami pak do počítače namontujete už jen univerzální komponenty jako je procesor, grafická karta, pevné disky či optická mechanika. Tento  způsob prodeje počítačů je v dané kategorii dle mého názoru nejvhodnější, do malé skříně totiž není možné osadit běžně prodávané chladiče, zdroje, desky atd. Stejně tak není vhodné prodávat již kompletně hotové sestavy, výrobce by totiž musel nabízet velké množství kombinací a stejně by nedokázal pokrýt všechny požadavky zákazníků.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama