MSI GT72 Dominator Pro: monstrum s GeForce GTX 980M
i Zdroj: PCTuning.cz
Mobilní zařízení Článek MSI GT72 Dominator Pro: monstrum s GeForce GTX 980M

MSI GT72 Dominator Pro: monstrum s GeForce GTX 980M

Z. Obermaier

Z. Obermaier

3. 11. 2014 03:00 19

Seznam kapitol

1. Maxwell G204 s 8GB v notebooku 2. GeForce GTX 980M 3. Představení, balení a specifikace 4. Funkce a vlastnosti 5. MSI GT72 - hardware I. (CPU, GPU) 6. MSI GT72 - Hardware II. (disky, paměť) 7. BIOS a software
8. Zpracování, konektory a repro 9. Klávesnice, chlazení a výdrž baterie 10. Výkon procesoru (Core i7-4710HQ) 11. Testy herního výkonu (GTX 980M) 12. Galerie notebooku 13. Závěr

Pokud chcete bez kompromisů hrát i na cestách, neboli na přenosném počítači, máte dnes jedinou volbu – GeForce GTX 980M založenou na jádru Maxwell GM204. Nic rychlejšího na trhu není a relativně dlouho ani nebude. Tak razantní navýšení výkonu, navíc při nižší spotřebě, v noteboocích nepamatujeme. Mobilní Maxwell je bomba.

Reklama

Maxwell G204 s 8 GB paměti v notebooku

MSI GT72 Dominator Pro: monstrum s GeForce GTX 980M
i Zdroj: PCTuning.cz

Je nutné říci, že testům notebooků se v poslední době mnoho nevěnujeme. Přinesli jsme několik obecných článků jak vybrat notebook, ale test nějakého konkrétního čtete u nás spíše výjimečně. Pokud ano, šlo o ultralevné zařízení spíše pro domácí využití a lehký design.

Dnes ale testujeme něco zcela jiného, počítač z druhé strany spektra. Stroj s nejvýkonnější herní grafikou, kterou je dnes možné pořídit. Výkonný procesor společně s nejvýkonnějším mobilním čipem na trhu, to představuje tento notebook od MSI. Ano, podobnou (stejnou) konfiguraci nabízí i další výrobci, MSI jej ale nabízeli na našem trhu jako první. Model GT72 je na trhu od září, uvnitř samozřejmě nebyla GeForce GTX 980M, ale GTX 880M.

Kromě vylepšeného vzhledu a grafického čipu se v podstatě nic nezměnilo, ale není se čemu divit – proč měnit ověřené. Tento stroj představoval a nadále bude to nejlepší z herní nabídky přenosných strojů od MSI. Vlajkovou loď se vším všudy.

MSI GT72 Dominator Pro: monstrum s GeForce GTX 980M
i Zdroj: PCTuning.cz

Jde o notebook bez kompromisů, tedy bez výkonových kompromisů Brutální výkon je ale také vykoupený vysokou cenou, objemnější konstrukcí a hlavně vyšší hmotností stroje. Čtyřkilový notebook a ještě adaptér už se celkem „pronese“. K přenášení se tedy moc nehodí, je to už spíš na převážení. I když MSI přibalilo slušný batoh, který má kromě zad a spodku zpevněnou i přední část, přeci jen přenášet tento stroj na zádech není úplně ono. Hmotnost je vskutku vysoká.

Ani vzhled není nijak zásadně líbivý, klasické úzké elegantní tělo (jaké má model s GTX 970M) zde muselo ustoupit chlazení, tvar je tedy bachratý, notebook je široký a ne zrovna elegantní. Vše je podřízeno vysokému výkonu a dobrému chlazení komponent. Docela mne překvapilo, kolik je uvnitř volného prostoru. Oproti svému předchůdci je v nejvyšší části o 7 mm tenčí.

Tím hlavním tahákem herního „děla“ jsou pak především jeho „vnitřnosti“. Do mohutného těla se vešel výkonný procesor architektury Haswell se čtyřmi jádry a Hyper-Threadingem. Hry solidně rozhýbe GeForce GTX 980M s 8 GB vlastní paměti. Operační paměť systému může mít (maximální) kapacitu extrémních 32 GB což jistě potěší, náš stroj je ale osazen pouze polovinou. Disková výbava je více než solidní – dva 128GB SSD disky v RAIDu společně s 1TB úložným prostorem na klasickém HDD už odvede nějakou práci. To ale není všechno. Počítač je vybavený kvalitní podsvícenou klávesnicí, zvukovým výstupem a třemi výstupy na monitory.Čtečka karet je dnes už samozřejmostí. Výbava je velice dobrá ve všech směrech, detailně si vše ukážeme v příslušných kapitolách. Ještě se zběžně podívejme co přináší nová GeForce GTX 980M, která před nedávnem zažila na trhu svou premiéru.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama