samsung-sgh-i900-omnia-iphone-ala-samsung
Mobilní zařízení Článek Samsung SGH-i900 Omnia - iPhone alá Samsung

Samsung SGH-i900 Omnia - iPhone alá Samsung

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

11. 12. 2008 01:00 52

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení a příslušenství 3. Konfigurace a výkon 4. Design
5. Software a synchronizace 6. Fotoaparát a GPS čip 7. Závěr

Ať se na iPhone společnosti Apple díváme skepticky nebo s obdivem, nemůžeme mu upřít fakt, že svým příchodem inspiroval mnoho firem. Podobností se nemůže tajit ani nové PDA z dílen společnosti Samsung s názvem Omnia a o tom, čím si dokáže získat potenciální zákazníky, bude řeč v dnešní recenzi.

Reklama

Společnost Samsung není na trhu s mobilními technologiemi žádným nováčkem. Omnia, neboli celým názvem Samsung SGH-i900 Omnia, je jedním z mála mobilních produktů Samsungu postavených na bázi operačního sytému Windows Mobile ve verzi 6.1.

Samsung SGH-i900 Omnia - iPhone alá Samsung
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung se ale, ve snaze usnadnit uživatelům občas trochu krkolomné ovládání systému Windows Mobile, rozhodl jít ještě dále. A tak vznikla vlastní nástavba, která zjednodušuje některé často prováděné operace a uzpůsobuje přístroj k ovládání prstem místo stylusu.

Samsung SGH-i900 Omnia - iPhone alá Samsung
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejným směrem se již dříve vydaly i ostatní společnosti, jako například HTC se svou nástavbou TouchFLO, ale hlavním hnacím motorem pro zjednodušování ovládání není bezesporu nikdo jiný než kompletně dotykově ovládaný iPhone. Právě ten totiž ukázal směr, kterým by se mělo v současné době a blízké budoucnosti ovládání tzv. "chytrých" telefonů ubírat.

A jak si tedy s tímto oříškem poradili chytré hlavy od Samsungu poradily? Pojďme se na výsledek v podobě Omnie podívat.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama