nova-rada-pecek-od-sennheiseru
Hardware Článek Nová řada "pecek" od Sennheiseru

Nová řada "pecek" od Sennheiseru

Michal Učeň

Michal Učeň

29. 6. 2006 01:00 26

Seznam kapitol

1. Sennheiser MX 55 VC Street 2. Sennheiser MXL 70 VC Sport 3. Sennheiser OMX 90 VC Style

Německý výrobce sluchátek Sennheiser je zárukou kvality a výborně vyváženého zvuku. Nedávno představil novou řadu špuntových sluchátek ve třech řadách - Street, Style a Sport. Podle názvu je asi každému jasné, že u každé řady jde o modifikaci vlastností podle konkrétních požadavků dané skupiny zákazníků. To však není vše, každá z těchto řad obsahuje několik modelů a tak se nám do rukou dostává přes deset druhů "pecek". Dnes se podíváme na zástupce z každé oblasti a je opravdu na co koukat.

Reklama

Jako první se podíváme na řadu Street, která je určena na běžné nošení.

Obsah balení

Nová řada Sennheiseru přinesla i stejně stylizované balení. Všechna sluchátka jsou uložena v úhledných a bezpečných krabičkách podlouhlého tvaru z průhledného plastu.

Uvnitř balení nenajdete pouze sluchátka, ale také bohatou výbavu. U verze Street jsou to vyměnitelné krytky(modré a stříbrné), násadky různých velikostí na sluchátka i speciální konstrukci Twist-to-fit a zajímavě řešená taštička na přenášení.

Výrobce na výbavě opravdu nešetřil, násadek na sluchátka jsou tři typy, na opěrný bod konstrukce další tři a dokonce s jedním náhradním kusem od každého typu.

Popis sluchátek

Sluchátka mají zajímavý styl konstrukce, která napomáhá pohodlnému nošení. Oba opěrné body lze modifikovat pomocí výše zmíněných násadek téměř na každý typ uší. Materiál byl použit plast tmavomodré barvy se stříbrným mřížkováním na reproduktoru.

V základním stavu je ze zadní strany kryt modrého nádechu, který na první pohled působí velmi pěkně a pokud vás omrzí, pak je tu ještě stříbrný.

Na kabelu nechybí dálkové ovládání hlasitosti. Funguje formou posuvníku, zajímavostí pak je, že minimální zeslabení neznamená úplné ztlumení. Je to trošku chyba, přesto je tímto způsobem řešeno i ovládání u zbylých modelů.

Taštička se skládá zvláštním způsobem, tedy pokud jsem to dobře pochopil, pak je spodní strana jakoby otevřená, díky pevným suchým zipům však nic nevypadne.

Parametry

  • Typ nošení: Twist-to-fit
  • Frekvenční rozsah: 17 - 21 000 Hz
  • Nominální impedance: 64 Ohm
  • Zkreslení: ≤ 0,1%
  • Citlivost: 115 dB
  • Kabel: 1,2m asymetrický
  • Konektor: 3,5 mm jack

Zvuk a závěr

Pokud jste už někdy měli některá ze sluchátek Sennheiseru možnosti vyzkoušet, jistě mi potvrdíte, že se jedná o jeden z nejvyváženějších zvuků. Někomu vyhovuje více basů, jak je tomu třeba u Kossu, ale velká část uživatelů raději poslouchá reálný zvuk. Stejně je tomu i u těchto sluchátek, samozřejmě se jedná o špuntová sluchátka a tak nemůžete čekat čistý zvuk i při přehnané hlasitosti.

Nošení sluchátek je díky konstrukci opravdu pohodlné. Špunty se běžně nasadí do uší a pak jemným pootočením zasunete horní opěrný bod na správné místo. Nic netlačí ani při dlouhodobém nošení.


- Pro zvětšení fotografie na ni klikněte -

S kvalitou musíte očekávat i vyšší cenu, která se pohybuje kolem 999 Kč s DPH. Pokud ale patříte do skupiny hudebních nadšenců a nosíte sluchátka téměř všude, pak se vyplatí zainvestovat a Sennheiser MX 55 VC Street se vám bohatě odvděčí.
 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama