steelsound-5h-headset-pro-hrace
Hardware Článek SteelSound 5H - headset pro hráče

SteelSound 5H - headset pro hráče

Michal Mitrega

Michal Mitrega

15. 6. 2006 01:00 28

Seznam kapitol

1. Specifikace, modely, balení 2. Design, Ergonomie 3. Zvuková kvalita

Steel Series je firma zabývající se výrobou podložek SteelPad a moderního oblečení pro hráče. SteelSound 5H je headset uzpůsobený pro komunikaci v týmu a použití na LAN party. Situace je podobná jako u Icematu Siberie. Firma nabízející herní podložky rozšiřuje svůj záběr. Siberia ovšem kvalitou u hráčů propadla. Jak kvalitní je tento produkt v porovnání s dosavadními špičkami v oboru?

Reklama

Specifikace

Pokud srovnám technickou specifikaci SteelSoundu 5H s headsetem Sennheiser PC 160 a Koss, tak je vidět, že se nový headset nemá papírově za co stydět. Vynikající je především velký frekvenční rozsah, který zahrnuje mnohem vyšší tóny než konkurenční headsety. Velmi dobrý frekvenční rozsah má papírově i mikrofon, na který je u herního headsetu kladen maximální důraz. Horší je hodnota impedance, ale i tak je v porovnání s jinými modely na akceptovatelné hodnotě.

SteelSound 5H - headset pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz


SteelSound 5H s vytaženým mikrofonem

Sluchátka:
  • Frekvenční rozsah 16 - 28 000 Hz
  • Impedance 40 Ohm
  • Akustický tlak 110 dB
  • Délka kabelu 1+2 m
Mikrofon:
  • Frekvenční rozsah 75 - 16 000 Hz
  • Směrová charakteristika: jednosměrná
  • Citlivost -38 dB
  • Impedance 2 kOhm
SteelSound 5H - headset pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz


headset, kabely, jacky a ovládání

Modely

SteelSound 5H se dodává pouze ve dvou verzích, a to bez a s integrovanou zvukovou kartou. Pokud tedy nemáte kvalitní zvukovou kartu nebo chcete lepší řešení než to, jaké je integrované na základní desce, vyplatí se koupit USB model. Na kabelu tak přibude malá krabička, ve které je integrovaná zvuková karta. Rozdíl je především ve způsobu připojení, které je realizované přes USB 2.0 konektor místo tradičních dvou jacků. Výhoda připojené zvukové karty je především v jejím odladění pouze pro tento produkt a maximalizaci zážitku ze stereo zvuku. Testovaný výrobek je verze bez integrované zvukové karty, zkoušen byl se zvukovou kartou řady Audigy 2.

SteelSound 5H - headset pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz


balení

Balení

Sluchátka se dodávají v krabici z lisovaného plastu ve tvaru kvádru. To zajišťuje především dobrou skladnost a jistotu, že jsou sluchátka velmi dobře izolována od okolních nežádoucích vlivů při přepravě. Sluchátka drží na zvláštním plastovém výlisku ve tvaru hlavy s na dotek jemným povrchem - vpředu s písmeny [5H]. V případě, že na sluchátka nemáte žádný důstojný držák, tak je můžete odkládat právě tak, jak byly dodány. Pokud na držáku ponecháte tvrdý papír (stačí přilepit lepící páskou), který ho obaluje, tak určitě nebude na stole dělat nějakou ostudu, spíše naopak. Ve Steel Series tak vymysleli hezké a praktické balení, které můžete použít i jako stojan na headset, pokud vás omrzí neustálé nepraktické odkládání na stůl a nemáte speciální držák.

SteelSound 5H - headset pro hráče
i Zdroj: PCTuning.cz


odkládací plocha

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama