Bezdrátové audioradosti s utrženými sluchátky
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Bezdrátové audioradosti s utrženými sluchátky

Bezdrátové audioradosti s utrženými sluchátky

Michal Rybka

Michal Rybka

24. 3. 2018 03:00 38

Seznam kapitol

1. Bez Jacka 2. RF zarušení okolí 3. (Ne)odolnost proti počasí 4. Bacha na elektriku 5. Životnost akumulátorů 6. Radost pro výrobce

Současná móda telefonů bez drátového jacku přináší řadu komplikací. A nejde jenom o to, že bezdrátová sluchátka jsou prostě dražší. Musíte je krmit, musíte je opatrovat, musíte kvůli myslet i na to, kudy chodíte a kdy s nimi chodíte. Většina z nich jsou totiž křehoučké květinky, které nemají rády používání venku. Vážně.

Reklama

S tím, jak se stále rozšiřuje trend telefonů bez jacku, nabývají na důležitosti bezdrátová sluchátka. Kdysi šlo o zvláštnost, technický gimmick pro lidi, kteří prostě museli demonstrovat inovace za každou cenu, který navíc výrobci audio techniky nezřídka ignorovali. Popravdě – zatím je špičkoví výrobci stále celkem ignorují, nabídka je ale přesto velmi široká a v podstatě jsou už mainstreamem.

Stále více se objevují i bezdrátové verze klasických sluchátek, které vycházejí z osvědčeného podání zvuku a doplňují ho baterií a elektronikou. Výsledná sluchátka jsou někdy docela složitá, najdeme modely s minimalistickým ovládáním, ale taky kusy, které mají vlastní touchpad a pomocí gest můžete dělat docela složité věci, jako je například přesměrování hovoru ze sluchátek na telefon bez přerušení hovoru.

Ceny sluchátek pro BlueTooth začínají už na nějakých třech stovkách – a za ty peníze dostanete zvukově nic moc hrající, ale funkční headset. Popravdě – osobně mě udivuje, že to za ty peníze vůbec funguje – a nezřídka jde o docela slušné headsety. Na druhé straně máme sluchátka v ceně přesahující i deset tisíc, která hrají vážně dobře. Přichází doba, kdy je musíme začít brát vážně – prostě proto, že jinou alternativu stejně nemáme.

Bezdrátové audioradosti s utrženými sluchátky
i Zdroj: PCTuning.cz

Rukama mi prošla spousta bezdrátových sluchátek, která mě obecně překvapila svojí kvalitou a použitelností. Sluchátka ale mají řadu společných problémů, na které nemusíte být připraveni, pokud jste zatím žádné bezdrátové modely neměli.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama