altec-lansing-cs21-koncertni-serie
Hardware Článek Altec Lansing CS21 - koncertní série?

Altec Lansing CS21 - koncertní série?

Štefek Petr

Štefek Petr

8. 7. 2005 01:00 42

Seznam kapitol

1. Balení a technické specifikace 2. Bližší pohled 3. Praktické poznatky a závěr

Reproduktory Altec Lansing jsou už v našich končinách poměrné známým produktem, který toho za svou cenu má rozhodně co nabídnout.  Tyto produkty si snaží získat také své místo na slunci mezi tvrdou konkurencí společností Creative Labs a Logitech, které nastavily laťku pro kvalitu počítačových reproduktorů opravdu velmi vysoko. Dnes se podíváme na zástupce středního proudu v produktové nabídce společnosti Altec Lansing, jde konkrétně o 2.1 stereo systém s odděleným basovým reproduktorem.

Reklama
Krabice testovaných reproduktorů je poměrně těžká a velká, což dává tušit jednak solidní provedení (rozuměj tloušťku stěn ozvučnice a zesilovač) a také dost podstatný objem ozvučnice, který jak známo ničím nehradíme. Balení je provedeno stylově v černé barvě a všemu vévodí nápis Concerto Stage Series, který dává tušit, že společnost se zřejmě kvalitou těchto reproduktorů patřičně pyšní. Co na to moje uši se dozvíme až v kapitole o kvalitě zvuku.

Altec Lansing CS21 - koncertní série?
i Zdroj: PCTuning.cz

Altec Lansing CS21 - koncertní série?
i Zdroj: PCTuning.cz

Technické specifikace jsou jak už bývá zvykem poněkud přehnané a dávají uživateli poněkud zkreslenou představu o výkonu. Toto ovšem není výsada pouze této společnosti, ale týká se téměř všech výrobců počítačových reproduktorů, kde vše s trochou nadsázky evokuje pocit chatrné vietnamské tržnice přeplněné zaručeně těmi nevýkonnějšími plastovými kazetovými přehrávači, jejichž výkon jde do stovek watů. Opět na zem a zpět k hodnocení těchto na první pohled velmi pěkným systémem k počítači či přenosným zařízením.

Altec Lansing CS21 - koncertní série?
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak už bylo řečeno, tak jak satelity tak subwoofer nejsou žádní drobečci a rozhodně lze očekávat od satelitů s rozměry 210x114x109 mm i solidní podání středů. ˇudávaný výkon 110W pro celý systém, čili 2x30W satelity a 50W subwoofer, lze brát s přimhouřením očí za pravdivý.   

Technické specifikace

Specifikace
Satelity

Typdvoupásmové satelity
Výkon2x30W - THD 10%
Impedance8 Ohmů
Frekvenční rozsah140-20 000Hz
Měniče2x76 mm širokopásmový a 2x28 mm tweetr
Odstup signál/šum86 dB
Rozměry210x114x109 mm
Specifikace
Subwoofer

Typ
samostatný basový reproduktor

Výkon
50W - THD 10%

Impedance
4 Ohmy

Frekvenční rozsah
27-113Hz

Měniče
1x16 cm basový

Odstup signál/šum
86 dB

Rozměry
369x309x190 mm

Jako testovací karta posloužila kvalitní zvuková karta Creative Labs Audigy 2 NX, která představuje ideální řešení pro notebooky, protože se jedná o externí kartu s USB 2.0 propojením a relativně vysokou zvukovou kvalitou. Pohled na tuto zvukovou kartu si přineseme v samostatném článku.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama