Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?

Pavel Urbánek

Pavel Urbánek

7. 2. 2017 03:00 8

Seznam kapitol

1. Úvod 2. Balení 3. Provedení a ergonomie 4. Mobilita: připojení
5. Zvukový projev 6. Mobilita vs. uzavřenost 7. Závěr

Roccat připravil další herní headset – Cross, tentokrát s přídomkem multiplatformní. Cross tak nejsou jen herní sluchátka, ale něco více. Mají dát uživateli univerzální zvukovou platformu, a to jak pro domácí použití, tak pro mobilní nasazení. Tyto světy jsou ale značně odlišné – je tedy možné skloubit často protichůdné požadavky a není to kompromis?

Reklama

Když se zeptáte dobře informovaného herního nadšence, zda existuje nějaká opravdu vynikající herní klávesnice, tak vás pravděpodobně odkáže na nějaký dražší model mechaniky od renomovaného výrobce herních periferií a nebude trvat na nějakém neherním modelu typu Das Keyboard. Stejně tak u myší. Většina bude nabádat ke špičkovým herním myším typu G900, jen pár extremistů doporučí neherní WMO nebo IME 3.0.

Pokud se ale někoho zeptáte na dobrá herní sluchátka, a dotazovaný bude znalý problematiky, tak si pravděpodobně bude ťukat na čelo, v lepším případě vás poučí o tom, že dobrá herní sluchátka respektive headset je oxymóron. Když chcete kvalitu zvuku, tak prostě jdete do kategorie studiových sluchátek, kde o nějakých hrách nemají ani ponětí. Toto je prakticky univerzálně platné pravidlo, které nikdo nezpochybňuje a komunita se na něm prakticky jednohlasně shoduje – což samo o sobě o něčem vypovídá.

Co tedy vede výrobce herních periferií k tomu, že se opakovaně pokoušejí o průnik s herním headsetem, který se prakticky vždy nechytá zvukovou kvalitou na často levnější „studiová“ sluchátka? Vypadá to jako ztracený boj, a přesto se historie neustále opakuje.

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz

V Roccatu jsou si asi vědomi faktu, že konkurovat zaběhnutým audofilním značkám přímo je asi nemožné, tak volí jiné strategie. Nedávno jsme recenzovali velice vzdušný model circumaurálních sluchátek Roccat Renga, ale moc spokojení jsme s nimi nebyli – většina vedlejších vlastností byla skvělá a inovativní, ale Renga ztrácela hodně v kvalitě zvuku.

Cross míří na univerzální použití jak doma, tak na cestách, a přitom slibuje studiovou kvalitu zvuku. To zní až příliš dobře, a my toto tvrzení ověříme. Bude nás ale také zajímat to, jak se Roccat vypořádal s otázkou kombinace domácího a mobilního nasazení. Budeme sledovat robustnost sluchátek, izolaci prostředí, mikrofon, ovládání, kabely a mnoho dalšího!

Roccat Cross – jaká jsou multiplatformní sluchátka?
i Zdroj: PCTuning.cz

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama