repro-ozaki-hm010-m1-svezi-vitr-z-tchajwanu
Hardware Článek Repro: OZAKI HM010 M1, svěží vítr z Tchajwanu

Repro: OZAKI HM010 M1, svěží vítr z Tchajwanu

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

3. 9. 2003 00:00 63

Seznam kapitol

1. Repraki of firmy Ozaki 2. Subwoofer basuje odspoda, a to doslova :-) 3. Připojování, poslech a závěr

Na některé tiskové zprávy a novinky reaguji občas takto: "mohl bych produkt xxx otestovat pro čtenáře PCtuningu?". V případě reproduktorů OZAKI nenastal žádný problém - "M1 si můžete vyzvednout na naši Ostravské pobočce". Bílá krabice o rozměrech 50x30x30cm působila nezáludně. Ufff to je tíha, uvnitř jsou asi cihly... horní víko s rukojetí se nebezpečně prohýbalo, obsah vážil nejméně 15kg! Přímo na ulici jsem se rozhodl situaci raději prověřit, známe ten typ humoru (Kwolek táhne náklad cihel - ha, ha!). Koukám že pokud nejsou cihly v subwooferu tak už asi... nikde.

Reklama

Dřív než jsem vyjádřil zájem o testování sestavy jsem se podíval na web - značka OZAKI pro mě totiž byla stejnou neznámou jako kdyby se jmenovali SAKY PAKY. Stránka z katalogu na mou představivost zapůsobila více než dobře. Hmmm... dřevo, pěkný vzhled (a jak už sami víte i vysoká hmotnost :-) - to není špatný začátek, ale jak to hraje? To bych chtěl slyšet...

Poptal jsem se na ceny a model M1 (sestava 5.1 s displejem na subwooferu a dálkovým ovládáním) za 3425Kč bez DPH mi na první pohled připadal jako vhodný kandidát k seznámení se značkou.

Repro: OZAKI HM010 M1, svěží vítr z Tchajwanu
i Zdroj: PCTuning.cz

Krabici s reproduktory jsem "dotáhl" domů na víkend. Reproduktory jsem ještě ten den večer vybalil a poskládal k televizi:

Repro: OZAKI HM010 M1, svěží vítr z Tchajwanu
i Zdroj: PCTuning.cz

Satelity i subwoofer mě hned nadchly - nevypadaly jako cokoliv co přichází z počítačové branže. žádný plast, tenké hrany, levné látky.

Repro: OZAKI HM010 M1, svěží vítr z Tchajwanu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nechtěl jsem celou sestavu hned "drátovat", napadlo mě nejdříve nahradit původní repráčky domácího kina Samsung (HT-DM150) satelity Ozaki. Obešel jsem obývák a během 5 minut provedl výměnu.

Zapnul jsem CD, přepnul na DPL II (Music) a... nestačil se divit - za Jarkem Nohavicou se přestali schovávat muzikanti (CD Divné století) a sedli si do zvukového prostoru, zjistil jsem že dokonce BUTY (CD Pooomaaalu) není zpěvák (těch tam je :). U DVD jsem si znovu (a poněkud lépe) vychutnal DTS 5.1 u Gladiátora. No prostě jsem hrál až do půlnoci (ztlum to! seš blbej!).

Druhý den jsem se na sestavu podíval pozorněji.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama