Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz
Hardware Článek Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů

Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů

Jan Frydrýšek

Jan Frydrýšek

11. 11. 2015 03:00 52

Seznam kapitol

1. Úvod: Prostor nebo stereo? 2. Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha 3. A4tech Bloody G501 4. Logitech G430 Surround Sound Gaming Headset 5. SteelSeries Siberia V2 Heat Orange
6. Razer Kraken Pro Black 7. Kingston HyperX Cloud II Headset 8. Audio-Technica ATH-T500 9. Audio-Technica ATH-T400 10. Závěrečné hodnocení

V letošním roce jsme už testovali levnější herní sluchátka. Tentokrát se tedy podíváme na několik dalších kolegů v jiném cenovém rozpětí. Stejně jako při testu reprobeden si proti nim postavíme sluchátka z úplně jiné kategorie. Myslíte, že se vám dražší headsety odmění kvalitnějším zvukem? No, uvidíme jak tato bitva dopadne.

Reklama

Představení zástupců

V diskuzích dost často čtu jak se přou zástupci herních a herních prostorových sluchátek se zástupci audiofilů o prostorovém podání, o tom, jak se bez takových sluchátek nedá vůbec hrát. Uživatelé podkládají svá tvrzení peprnými poznámkami typu „To bych si na hlavu nikdy nedal“ a podobnými. Tato bitva mě docela zajímá, ale bylo mi jasné, že při takto hodnotných argumentech pravdu asi nikdy nenajdu.

Proto jsem se rozhodl, že na vlastní hlavě nejlépe rozsoudím, co by mi vyhovovalo. Jsem totiž bývalý hráč, a zároveň mám rád kvalitní poslech. A tak tu teď leží všude okolo mě sluchátka navzájem propletená kabely a o výsledné dojmy se s vámi hned podělím.

Velký srovnávací test sluchátek a herních headsetů
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejprve si představíme testované kousky:

Zástupci herní sluchátek jsou:

  • Razer Kraken Pro
  • Steel Series Siberia V2
  • Logitech G430
  • A4Tech Bloody G501
  • Sound Blaster Tactic 3D
  • Kingston HyperX Cloud II

Zástupci poslechových:

  • Audio Technica ATH-T500
  • Audio Technica ATH-T400

Sluchátka Audio-Technica T500 jsem vybral záměrně, protože tento konkrétní model je na fóru dost často doporučován. Sám jsem na ně byl dost zvědavý a doufám, že dostojí svým doporučením. Dále ještě padla volba na levnější model T400, protože přeci jen každý nemá na sluchátka tolik peněz a srovnání nižší řady nám poskytne přehled, jestli se něco nezměnilo.

Budeme tedy testovat uzavřená sluchátka primárně s přihlédnutím ke hraní her. Hodnotit budu prostorové schopnosti, ale přihlédnu i ke kvalitě při přehrávání hudby. Samozřejmě vyzdvihneme kvality a nedostatky jednotlivých modelů. Třeba nás i tentokrát čeká překvapení a můžu říct dopředu, že modré diody to nebudou. Vzhled nechám na vás, já bych si sluchátka podle něj nevybíral.

Pročítal jsem i komentáře pod jednotlivými modely a byl jsem překvapen nad superlativy, které jsem se dočetl. Doufám, že to nedopadne jako u bedýnek a herní sluchátka obhájí své cenovky, které nepatří k těm nejnižším.

A tak jsem oprášil několik akčních her, team speak, pár kamarádů a šlo se testovat...

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama